Eğitim >> Milliyet Eğitim


Torakotomi Nedir, Ne İçin Kullanılır? Torakotomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Link [2022-04-22 17:51:09]



Torakotomi nedir, bu sağlıkla ilgili bir terim olup göğüsün açılarak işlem uygulanmasına denilmektedir. Kalp damar gibi işlemlerin göğüs cerrahisi olan bu yöntem kullanılmaktadır. Bu işlem alanında uzman tıp konusunda tecrübeli kişilerce yapılmaktadır.

Torakotomi Nedir?

Tıp alanı terime olarak yer alan bu kelime sağlık sorunu olan kişiler için bir çeşit işlem şeklini tabir etmektedir. Bu işlem sağlık sorunu yaşayan kişinin göğüs kafesinin açılarak cerrahi müdahalesini ifade etmektedir. Sıklıkla kalp ve damar bunun yanı sıra bypass işlemleri gibi sağlık sorunlarında kullanılmaktadır. Çeşitli kanser tedavisi ve buna bağlı olarak cerrahi işlem uygulanmasında da bu işlem yapılmaktadır.

Ne İçin Kullanılır?

Birçok farklı sağlık sorunu yaşayan ve müdahalesi göğüs kafesinden olan hastalık türleri için kullanılmaktadır. Özellikle kanser ve kalp damar sağlığı ile ilgili işlemler yapılacağında bu cerrahi müdahale yapılmaktadır.

Torakotomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bu işlemin gerçekleşmesini uzman cerrahi doktorlar yapmaktadır. Kişinin göğüs kafesinin kesilip açılarak yapılmaktadır. Kaburga arası açılarak uygulanmaktadır. Çeşitli metal aletler yöntemi ile açılan göğüs boşluğuna müdahale yaparak sonlanmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:25:55