Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ticari Vekil Nedir, Kime Denir? Ticari Vekil Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-03-16 20:11:09]



Ticari vekil, ticari bir işletme sahibinin kendisine ticari temsilcilik vermeden işletmesini yönetmek için yönlendirdiği kişiler olarak bilinmektedir. Bu yetki ise işletmede yapılması gereken alışılmış tüm işleri de kapsamaktadır.

Ticari Vekil Nedir?

Ticari bir işletmenin sahibi kendisine ticari temsilcilik yetkisi vermeden işletmesini yönetmek için bazı kişileri yetkilendirir. Bu ticari vekiller ise işletmedeki bazı işleri de yürütmekle yönlendirilirler. Bu yetki ile birlikte işletmenin de alışılmış bütün işlemlerini kapsamaktadır.

Ticari Vekil Kime Denir?

Ticari vekil, işletme sahibi tarafından işletmenin yönetilmesi için yetki verilen kişidir. Ticari vekil ise işletme sahibinin verdiği yetkilere dayanarak işletmeyi de temsil etmektedir. Ticari temsilciler anonim şirketlerinin yönetim kurulu tarafından atanmaktadır.

Ticari Vekil Özellikleri Nelerdir?

Ticari vekil yalnızca işletme için tayin edilmektedir.

Ticari vekiller özel yetki verilmediği sürece tacir adına da ödünç almayarak kambiyo taahhütlerinde bulunamazlar. Bunun yanı sıra davacı ya da davalı olarak mahkemelerde ise taciri herhangi bir şekilde temsil edemezler.

Ticari vekil aynı zamanda genel yetkilidir. Ticari vekil genel olarak yalnızca mutat işleri ile sınırlı temsil yetkisine sahip olarak bilinmektedir. Bu kişilerin olağanüstü işlemleri yapabilmesi için de işletme sahibinin özel yetkisinin sorumlulukları bulunmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 01:23:26