Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ticari Fatura Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ticari Fatura Nasıl İptal Edilir?


Link [2022-03-16 20:11:09]



Ticari fatura, uluslararası ticaret için kullanılan en temel belgelerden biridir ve ihracatçı tarafından düzenlenir. Ticari faturalarda proforma fatura, kontrat, sözleşme ve sipariş yer alır.

Ticari Fatura Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Ticari fatura birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan faturalardan biridir. Uluslararası ticarette en temel belgelerden biri de ticari faturadır. Proforma faturaya, sözleşmeye, kontrata ve siparişe istinaden ticari faturalar satıcı tarafından düzenlenir ve mal veya hizmetin satışını gösterir.

Ticari fatura faturanın son halidir ve döviz transfer taahhütlerine, gümrük işlemlerine istinaden kesin olarak düzenlenir. Ticari faturalarda olması gereken bilgiler faturanın tarihi, satıcı ve alıcının isim-unvan bilgileri, mal-hizmet cinsi, ödeme şekli, teslim şekli, malların menşei, sevkiyatın şekli, ambalaj özellikleri ve açıklamalar, malların ağırlıkları ile ebatları, navlun ile sigorta primleri ve yükleme boşaltma yerleridir.

Ticari Fatura Nasıl İptal Edilir?

Ticari faturanın iptal edilip edilmediği ediliyorsa nasıl edildiği merak edilerek araştırılan konulardan biridir. Ticari faturayı iptal etmek için alıcının KEP adresi üstünden satıcıya bir yazı iletmesi gerekir. İki taraf da faturanın yanlış olduğu üzerinde anlaşırsa iptal işlemi gerçekleştirilir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 01:23:34