Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ticaret Ünvanı Nedir, Nasıl Olmalıdır? Ticaret Ünvanı Nasıl Alınır?


Link [2022-03-16 20:11:09]



Ticaret unvanı, ticaret işletmelerine ilişkin iş ve işlemlerde çoğu zaman kullanılan isimdir. İşletme adı ise coğrafi işaret ve markalardan da daha farklıdır. Bu isim işletmeleri ve şirketleri diğerlerinden ayırmaya yarar.

Ticaret Unvanı Nedir?

Ticaret unvanı genellikle ticaret ile uğraşan tacirlerin iş ve işlemleri yaptıkları sırada kullandıkları isimdir. Türk Ticaret Kanunu'na göre bu isimleri bulundurmak bir zorunluluktur. Yeni şirketler şahıs ve ya sermaye şirketi fark etmeksizin bu kurala uyabilirler. Ticaret unvanı genellikle tekel olarak da sahibine kullanım hakkı sunmaktadır. Gerçek ve tüzel kişiler açısından da ticaret unvanı çok önem taşımaktadır.

Ticaret Unvanı Nasıl Olmalıdır?

Ticaret unvanı alınırken Türkçe ifadeler belirtilir. Bu unvan yabancı dilde de belirlenebilir. Ticaret unvanında Anonim ve Limited şirketler ticaret unvanı kullanabilirler. İsimde ise firma konusundan en az bir tanesi de olmalıdır. Alınan ticaret unvanı tescil için de yeterli olmalıdır. Ticaret sicilinden tescile dilen bu unvan en az beş yıl geçtikten sonra başka biri tarafından tescil edilir.

Ticaret Unvanı Nasıl Alınır?

Şirketler işletmelerinin açıldığı günden 15 güne kadar seçtikleri unvan ile işletmesini Ticaret Tescil Müdürlüğüne tescil ettirirler. Tescil işlemlerinin ardından ticaret unvanı da kullanılabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 01:28:36