Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


TESK Başkanı Palandöken'den perakende piyasası için kural vurgusu


Link [2022-12-03 01:48:19]



TESK Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamalarından satır başları şöyle; Halkın temel ihtiyaç maddeleri çok önemli. Hayatın her kademesinde kurallar var. Perakende ticarette böyle kural yok. Yıllardır perakende yasasıyla ilgili bir düzenleme yapılsın diye ısrarla savunuyorum. Piyasada aktör sayısı azalıp tekelci bir zihniyet hakim olduğu sürece fiyatların aşağı inmesi mümkün değil. 10 bini aşmış mağaza sayısı. Bunun karşısında rekabet edilemediği zaman fiyat belirleyici o oluyor. Kuralın koyulması lazım. Bir kanunla bu ticaretin sınırlandırılması lazım.

Tarladaki çiftçimizi kendi işçisi yaptılar. Fidesini veriyor kendi mağazasında satıyor. Eğer o semtte pazar varsa domates 13 lira 3 liraya satıyor. Ertesi gün pazar yoksa 13 liraya satıyor. Daha önce bir araya geldik, ne istiyorsunuz dedik. Bir düzenlemeye gerek yok dediler. Fiyatlar niye bu kadar çabuk değişiyor? Herkesin merak ettiği konu bu.15 bin tane mağazanız var bir tuşa dokunduğunuz zaman aynı anda aynı fiyatta satmanız mümkün. Semtinizdeki esnafta bunu yapmak münkün değil.

Bir kural olacak, kural olduğu zaman bir yasası olduğu zaman artık devletin bu zabıtayla, müfettişle uğraşması da en azından ortadan kalkar. Kuralsız bir şey olur mu?

'Fahiş fiyat' için yeni uygulama

Çok Okunanlar

2024-09-20 09:49:57