Eğitim >> Milliyet Eğitim


Telefoto Lens Nedir, Ne İşe Yarar? Telefoto Lens Nasıl Kullanılır?


Link [2022-09-21 20:50:38]



İnsan gözünün keskinliği ve netliği bu güne kadar hiç bir cihaz veya fotoğraf makineleri için kullanılan lens türlerinde yakalanamamıştır. Telefoto lens türleri insan gözü netliğinde ve odağına en yakın lens türüdür.

Telefoto Lens Nedir?

Telefoto lensler objelerin net olarak fotoğraflarını çekmek amacıyla ışığın odağa tam yansıması ve gölge yaratmamasını sağlayan lenslere Telefoto lens adı verilmektedir. Son dönemlerde piyasaya çıkan ve teknolojinin son ürünü olan cep telefonları Telefoto lens kullanılarak üretilmektedir. Bu sayede net odaklama sayesinde üstün görüntü kalitesi elde edilmektedir.

Telefoto Lens Ne İşe Yarar?

Renklerin birebir göründüğü özellikle doğa ve manzara fotoğraflarında telefoto lens sistemli kamera kullanılmaktadır. Böylece uzak ya da yakın çekimler çıplak bir göz kadar net fotoğraflar ortaya çıkarmaktadır.

Telefoto Lens Nasıl Kullanılır?

Dürbün şeklinde özellikle teleskopu andıran uzun fotoğraf makineleri ve kameraların odaklarını ayarlamak amacıyla kullanılan Telefoto Lens profesyonel makinelerde objektif alanından değiştirilme özelliğine sahiptir. Soyut fotoğraf çekimleri, manzara ve doğa çekimleri, uzaktaki bir objeyi yakınlaştırarak görüntü yakalamak için Telefoto lens kullanılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 07:27:14