Magazin >> Milliyet Magazin


Tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonlarına son!


Link [2022-08-26 07:58:20]



Op. Dr. Hasan Çağlar Gürol- Esas sorun, bu grubun yüzde 20’sinde tekrarlayan vajinal mantar enfeksiyonu olması. Son yıllarda artan sayıda hastamız ayda bir, iki ayda bir mantar enfeksiyonu geçirdiklerini ve kullandıkları hap, fitil ve kremlerin sadece geçici fayda gösterdiğini belirterek bize başvuruyorlar. Çoğu ruhen sorunuyla başa çıkamamaktan yorulmuş durumda. Çaresiz ve derinden de kızgın hissediyorlar.

OZON GAZI TEDAVİSİ

İnsanların vücudunda mantar yani namıdeğer candida yükü; ağır metallerin artısından, barsak geçirgenlik bozukluklarına, stresimizin tepe seviyesinde olmasından, telefon ve internet dalgalarının yoğunluğuna, birçok çevresel faktörle gün geçtikçe artmakta. Benim şahsi tecrübem tekrarlayan mantar enfeksiyonları, el ayak tırnak mantarları gibi dirençli durumlar söz konusu ise barsaklarda da candida (mantar) yükünün çok arttığıdır. Yani dışa vurmuş ise içte de mutlaka vardır. Böyle durumlarda ben tedaviye bağırsakları da katıyorum. Hem vajenhem de bağırsakları ozon gazı ile tedavi edip candida (mantar) yükünü azaltıyorum. Ozon gerçekten sadece candida (mantar) tedavisinde değil; tekrarlayan diğer enfeksiyonların tedavisinde de en büyük yardımcılarımdan. Hatta tekrarlayan sistitlerde (mesane iltihabında) steril serum fizyolojiği ozonlayıp mesane içi yıkama yapıyorum ki sonuçlar çok başarılı.

Bağırsaklarda candida deyince beslenmeden bahsetmeden olmaz. Özel candida diyetleri bağırsaktaki candida yükünü azaltarak, sadece tedavimize destek olmakla kalmıyor, aynı zamanda bize muhteşem bir detoks da hediye ediyor.

DOĞALFLORA ÖRTÜSÜ

Tekrarlayan vajinal mantarlar ve diğer enfeksiyonlarla mücadele ederken ilk düşünmemiz gereken doğal flora örtüsüdür. Ne demek doğal flora örtüsü? Vücudumuzun her yerinde doğal dost konakçı bakteriler bulunur. Vajenin doğal florasını oluşturan dost bakteriler ise Lactobasillus türleridir. Bunlar vajende 3.8-5 pH arası asidik bir ortam oluştururlar. Bu asidik ortam da patojen bakterilerin üremesini engeller.

Şimdi düşünün mantarlar vajeninizi işgal etti, çoğaldı. Siz antibiyotik haplarla, fitillerle, kremlerle ortalığı bombaladınız, tertemiz ettiniz. Mantarlar öldü ama sizin dost bakterileriniz Lactobasiller de öldü. Ortalık bomboş. Eğer boşluk varsa ana kural onu patojenler yani düşmanlar doldurur. Sonuç olarak enfeksiyon tekrarlar. O zaman bu tedavilerde doğal florayı yerine koymayı unutmayacağız. Bunu sağlayacak vajinal fitil tarzında harika probiyotikler var. Hiçbir şey bulamadınız diyelim, doğal bir tedavi önereyim:Birleğen kaynamış, soğumuş suya birbardak doğal ev yapımı elma sirkesi koyun ve gün aşırı 10-15 dakika oturma banyosu yapın. Ne kadar etkili olduğunu göreceksiniz.

DERİNLERDEKİ BLOKAJLARA DİKKAT!

Tekrarlayan candida tedavilerinde iki önemli tedavi daha işimizi son derece derinden destekliyor. Biri biorezonans tedavileri ki; hem candidayı oluşturan ortamı, şeker dengesizliklerini, organ patolojilerini hem de candidanın kendisini dengeleme konusunda çok etkili. Diğeri homeopati tedavisi, tekrarlayan enfeksiyonları kolaylaştıran blokajların temizlenmesinde ve virüs, bakteri, mantar tedavilerinde çok etkili. Yerimiz dar, ayrıntıya girmeyeceğim ama aromaterapi yağ kombinasyonlarının da tekrarlayan vajinitlerde etkili olduğunu söylemeliyim. Tüm bu konularda bana sosyal medyadan vedanışma hattı 0536 725 54 54’ten ulaşabilirsiniz.

Bir hastalık tekrarlıyorsa; vücudumuz “Sorunu çöz, derinlerde çözülmeyi bekleyen blokajlarım var!” diye bağırıyordur. Hastalık bir mesajdır. Kuantum fiziğini daha iyi anladıkça bu mesajın basit denklemlerden değil;sonsuz olasılıklardan oluştuğunu er geç anlayacağız. Daha sade ifade edersek şifa sadece RUH, ZİHİN, BEDEN birlikte iyileştirilirse gerçekten mümkün olabilir. Haftaya tekrarlayan enfeksiyonlar ve bu ara çok gündemde olan HPV virüsünü konu alacağım. Sevgi, sağlık ve huzurla kalın.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:28:58