Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Teklifimize ‘evet’ desinler bir görelim’


Link [2022-10-07 08:20:19]



MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsüne anayasal teminat çağrısına ilişkin kurmaylarına, “Bizim yasa teklifine ‘evet’ desinler bir görelim” dediği öğrenildi.

CHP liderinin kurmaylarıyla konuya ilişkin yaptığı değerlendirmedeşu aşamada bir anayasa değişikliğine sıcak bakmadığını söylediği öğrenildi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre CHP lideri, “Bizim yasa teklifine evet desinler, bir görelim. Yalın bir teklif getirdik, bunu TBMM’de samimiyetle geçirelim diyoruz. Ben ne yaptığımı biliyorum. Bu bir futbol maçı değil, gol atmaya, gol yemeğe çalışmıyoruz.Anayasayı her gün çiğneyen bir anlayışla anayasa yapılmaz. Yeni anayasa yeni dönemin işi. Altılı masayla birlikte” görüşünü aktardı.

‘Temkinliyiz’

CHP’nin bakış açısına ilişkin kurmaylar, “Anayasa’dadeğişikliğe gerek yok. Onlar bizim teklifimize ‘evet’ desinler.Cemevleriyle ilgili, Alevilerle ilgili teklifi getirsinler biz de ona ‘evet’ diyelim.Kapsamlı değişiklikleri yeni Meclis yapmalı. Onun dışında AK Parti’nin bir maddenin içine bir sürü şeyi koyduğu ve ‘özgürlükleri genişletiyorum’ gibi gösterip yani başörtüsüne özgürlük sağlarken öbür taraftan aile deyip gençleri rahatsız edecek kısıtlamalar getirirse bu iş olmaz. ‘LGBT ile mücadele’ diye oraya olmadık şeyler yazacaklarsa orada yokuz. Temkinli davranıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin anayasa değişiklik teklifiyle gelmesi halinde CHP’nin tavrına ilişkin de kurmaylar, “AK Parti ‘biz geleceğiz, bir şey sunacağız’ derse biz onlara ‘gelemezsiniz’ demeyiz. Ama böyle hinlikle, cinlikle ‘anayasaya onu da koyalım, son anda bunu da ekleyelim’ onlara karşı soğuğuz” yorumunu yaptı.

Altılı masa ortak web sitesi kuracak

Altılı masa kendini kamuoyuna daha iyi anlatmak, şimdiye kadar yapılanları hatırlatmak ve tanıtımını yapmak için web sitesi kurmayı planlıyor. Web sitesinin kamuoyunda merak edilen sorulara yanıt vermesi ve masayı daha görünür kılması hedefleniyor.

Kılıçdaroğlu, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde yaptığı paylaşımda,“İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünde; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını minnetle, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geldikleri gibi gittiler” ifadelerini kullandı.



Çok Okunanlar

2024-09-21 05:41:56