Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


Sürdürülebilirlik liginde liderler arasında yer aldı


Link [2022-12-16 07:48:19]



Migros Ticaret A.Ş. İcra Başkanı Özgür Tort, “Sürdürülebilirlik stratejilerimiz, tüm karar ve aksiyonlarımızı şekillendiriyor. Bu alandaki çalışmalarımızın ulusal ve uluslararası platformlarda liderler statüsünde tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

‘Daha iyi bir gelecek’

Daha iyi bir gelecek için çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjiden faydalandıklarını ifade eden Özgür Tort, şunları söyledi:

“Güneş enerji santrali (GES) yatırımları önemli konu başlıklarımız arasında. Adana dağıtım merkezimizin çatısına kurduğumuz, 1.2 mw kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali, eylül ayında üretime başladı. Yıllık 1 milyon 680 bin kwh üretim kapasitesi ile Adana dağıtım merkezimizin yıllık enerji ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’ını karşılamış olacak. Bu yatırımımızla yıllık; 6 milyon 270 bin liralık tasarruf sağlarken, 744 tona yakın da karbon salımını engellemiş olacağız. Projelerimizle doğal kaynaklarımızı tasarruflu şekilde kullanmaya, ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”



Çok Okunanlar

2024-09-16 21:56:56