Eğitim >> Milliyet Eğitim


Süleyman Mabedi Nedir, Nerededir? Süleyman Mabedi Önemi Ve Tarihi


Link [2022-06-29 17:30:09]



Süleyman Mabedi, Tevrat'ta yer alan bilgilere göre Kudüs'te bulunan ilk Yahudi tapınağı olma özelliğine sahiptir. Hz. Süleyman tarafından inşa ettirilmiştir. Yahudiler tarafından Süleyman Mabedi, kutsal ev olarak bilinmektedir. Yahudiler göçebe bir hayat sürmekteydi. Bu dönemde ise ibadetlerini Mişkan olarak da bilinen portatif tapınaklarda gerçekleştiriyorlardı.

Süleyman Mabedi Nedir? Nerededir?

HZ, Süleyman tarafından, Ahit Sandığı'nın çadırda bulunmaması için korunabileceği bir mabed yaptırılması istenmiştir. Ancak Tevrat'a göre Süleyman Mabedi'nin yaptırılması Tanrı tarafından uygun görülmemiştir. Hz. Süleyman ise mabedi yapmamış ancak yapımıyla ilgili olarak tüm bilgileri oğluna aktarmıştır. Yahudi kaynaklarında ise Birinci Mabed şeklinde adlandırılmaktadır.

Süleyman Mabedi Önemi ve Tarihi

Yahudiler için Süleyman Mabedi'nin oldukça önemli bir yer tuttuğu bilinmektedir. Süleyman Mabedi M.Ö 964 yılında inşaatına başlanmış bir mabed olarak ifade edilebilir. Hz. Süleyman tarafından ahit sandığının muhafaza edilmesi için yapılması istenilen bir mabeddir. Ancak Tanrı'nın istememesi ile mabedin yapımından vazgeçmiştir. Süleyman hükümdarlığının 4. yılında mabedin inşaatına başlanmıştır. Günümüzde Ağlama Duvarı veya Batı duvarı olarak bilinen kısmının ayakta olduğu bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 02:08:40