Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Şubat ayında imza altına alacağız’


Link [2022-01-29 09:11:11]



HABER MERKEZİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halktv canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. 6 partinin yürüttüğü güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasına ilişkin, "Ortak metni şubat ayında imza altına alacağız" dedi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

İSTANBUL'DA KAR ESARETİ: Her yerde sorun olabilir. Bunlar beraber çözülmesi gereken sorunlar. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinden geleni yaptığını biliyorum. Evet bir sorun var doğru. İnsanlar mahsur kaldı doğru. Ama metro 02:00'ye kadar çalıştı, metrobüsler çalıştı.

DİNLENME İDDİALARI: Daha önce ne demiştim. Bizim telefonlarımız dinleniyor. Benim, ailemin, çocuklarımın, çevremin, vekillerin. Şimdi bir gerçek daha ortaya çıktı. Sadece dinlemiyorlar. Bir de izliyorlar. Demokrasinin 'D'si bile bunlarda yok. Bizim verilmeyecek hesabımız mı var? Bu görüntüleri yayınlayamazsınız. Bu anayasal suçtur. Ama Anayasa askıda.

PARLAMENTER SİSTEM: Altı lider kendi aramızda görüşüyoruz. Hepimizin ortak bir hedefi var. Bu ülkeye demokrasi getirmek. Çalışmayı yapan genel başkan yardımcıları, güçlendirilmiş parlamenter sistemi açıklayacaklar. 6 parti lideri bir araya gelecekler. Ayrıntılar konusunda genel başkan yardımcıları bir tarih belirleyecekler, biz bu metne sahip çıkacağız. Ortak metni medya önünde hep beraber sahipleneceğiz. Diyoruz ki; güçlendirilmiş parlamenter sistem. Eskiye mi döneceksiniz? Yok kardeşim. Eskiye niye geçelim. Biz yeni bir şey yapmak istiyoruz. Şubat ayı içinde bunun altına imza atacağız. Benim şahsi kanaatim, partiler alfabetik sıraya göre otururlar masaya.

İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?: Bu konuda benim görüş beyan etmem doğru olmaz. Ben demokrasiyi savunan medya özgürlüğünü savunan vatandaşlardan savunan vergilerin hesabının verilmesini isteyen herkesin yan yana gelmesini isterim. İttifakı oluşturan partiler yan yana gelip karar verecektir.

DİYARBAKIR SÖZLERİ: Diyarbakır'da çekilen zulümleri bilmiyor muyuz? Boşuna mı helalleşme dedim. Bu kardeşiniz ateşten gömleği giydi. Bu helalleşmeyi gerçekleştireceğim. Bu ülkeyi cennete çevireceğiz.

SEZEN AKSU TARTIŞMASI: Devleti yönetenlerin sakin olması lazım. Devlet, kinle intikam duygusuyla devlet yönetilemez. Ya siyaseti giymeyeceksin ya da eleştiriyi kabul edeceksin. Hakaret edilmemesi gerekir, bu da yanlış. Devlet adamı kalkacak sanatçıyı hedef gösterecek üstelik bunu Allah'ın evinde söyledi. Toplum tepki gösterdiği için 'ona demedim' demek zorunda kaldı.

SEÇİME HAZIRLIK: Biz seçim güvenliğine çok hazırlıklıyız. Diğer partililer ortaklaştığımız konular var. Bizim partimizde 1998 seçimlerinden beri kimin nerede oy kullandığına ilişkin tüm veriler elimizde. Bütün mesele sandığın başındaki insanın oradan ayrılmaması. Bir taraftan siyasal çalışmalarımızı yapıyoruz bir yandan sandık güvenliği hakkında konuşuyoruz.

Şehit ailesine telefon

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Barış Pınarı Harekat Bölgesi’nde 22 Ocak’ta şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Yılmaz’ın ailesini telefonla aradı, başsağlığı dileklerini iletti.



Çok Okunanlar

2024-10-24 19:37:12