Eğitim >> Milliyet Eğitim


Staphylococcus Aureus Nedir, Nerede Bulunur? Staphylococcus Aureus Nelere Sebep Olur?


Link [2022-03-15 21:31:09]



Bakteri kavramını yeryüzünde yaşayan her insan duymuştur. Bakterilerin yediğimiz yiyeceklerde, giydiğimiz kıyafetlerde hatta dokunduğumuz her yerde olabileceğini bilmekteyiz. Bu bakterileri biz insanlar göz ile göremeyiz. Bakteri konusunda detaylı bilgiye sahip kişiler mutlaka staphylococcus aureus terimini de duymuş olabilir.

Staphylococcus Aureus Nedir?

Staphylococcaceae isimli familyada yer alan bakteri türüne staphylococcus aureus denmektedir. Gram pozitif denilen tanım tam da bu bakteri türü için uygundur. Aynı zamanda staphylococcus aureus bakteri türünün toplamda 20 adet çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerde yer alan bakteriler aslında nozokomiyal etkenidir.

İnsan cilt florasında staphylococcus aureus bakterisine kommensal haliyle rastlarız. Staphylococcus aureus bakterisinin tanımlanmasında etkili olan durum ise oksasilin'e dirençli olup olmamasıdır.

Staphylococcus Aureus Nerede Bulunur?

Staphylococcus aureus bakterisi ve çeşitleri insanın bazı bölgelerinde bulunur. Burun ve boğaz boşluğunu örten mukoz dokuda doğal bir şekilde staphylococcus aureus bakterisi bulunmaktadır.

Staphylococcus aureus bakterisinin varlığı bu bölgede başlarken zamanla vücudun çeşitli yerlerine de yayılma göstermektedir. Genellikle el, kol, deri ve yüz bölgeleri staphylococcus aureus bakterisinin bulunduğu yerlerdir.

Bununla beraber hayvan dışkılarında, insan dışkılarında, sivilceli yerlerde, çıban olan bölgede ve apse yapmış yaralarda staphylococcus aureus bakterisine rastlanır.

Staphylococcus Aureus Nelere Sebep Olur?

Staphylococcus aureus bakterisi aslında bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyon insanlara hastanelerden, okullardan kısacası toplumun yer aldığı her bölgeden gelebilir. Staphylococcus aureus bakterisinin sebep olduğu en önemli durum ise cilt hastalıklarıdır. İnsan derisinde oluşabilecek sivilce, akne, yara ve çıban gibi cilt hastalıklarına bu bakteri sebep olabilir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 03:32:48