Eğitim >> Milliyet Eğitim


Standart Masa Tenisi Ölçüleri Nasıldır?


Link [2022-02-09 20:11:25]



Masa tenisiyle çok keyifli saatler geçirmek mümkündür. Özellikle hareketli bir spor olması önemli bir aktivite olduğunu göstermektedir. Yani masa tenisinin faydalı bir spor olduğu dikkat çekmektedir. Tabi masa tenisi için standart ölçüler bulunmaktadır. Bu ölçülere göre masa tenisini doğru bir şekilde oynamak mümkündür.

Masa Tenisi Nedir?

Masa tenisi, iki veya dört oyuncu ile oynanan bir oyun olarak bilinmektedir. Bu oyun için pinpon ismi de kullanılmaktadır. Oyundaki amaç ise ortasında file bulunan masadan karşılıklı olarak topu atmaktır. Rakibine karşı üstünlük kurmak isteyen kişiler topu karşı tarafa atarak sayı almaya çalışmaktadırlar.

Standart Masa Tenisi Ölçüleri Nasıldır?

Standart masa tenisi ölçülerine baktığımız zaman oyunda yer alan masanın uzunluğu 274 cm olarak bilinir. Masanın genişliği ise 152,5 cm'dir. Masa tenisinin yüksekliğine baktığımız zamansa 76 cm olduğu görülür.

Masa tenisinin filesi ise 15,25 cm yüksekliğinde olmaktadır. Bu filenin boyu ise 1,83 m uzunluğundadır. Masa tenisi için kullanılacak olan masa farklı malzemelerden yapılabilir. Masa tenisi topu ise 40 mm çapında ve 2.7 gram ağırlığındadır.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:30:15