Magazin >> Milliyet Magazin


Son Dakika: Usta oyuncu Civan Canova'ya veda!


Link [2022-08-23 14:26:25]



Milliyet.com.tr / DHACivan Canova (67), geçtiğimiz cumartesi günü tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Usta oyuncunun yaşamını yitirdiği haberini sosyal medya hesabından duyuran yakın dostu Esra Dermancıoğlu, "Dostum bu hayatta içime en dokunan sıcacık civanımı kaybettik. Civan huzur içinde dolaş bebeğim belki yine bi yerde, bi zaman karşı karşıya geliriz. Çok yeni bi haber sevdiklerine, sevenlerine burdan duyurmak istedim" ifadelerini kullandı.

"AKCİĞERİMDE KİTLE TESPİT EDİLDİ"

4 Ağustos'ta sosyal medya hesabından paylaştığı videoda 15 gün hastanede kaldığını duyuran Civan Canova, sevenlerine şöyle seslenmişti:

Alıntı Metni

MECİDİYEKÖY BÜYÜK SALON'DA TÖREN

Civan Canova için İstanbul Devlet Tiyatrosu Mecidiyeköy Büyük Sahne'de cenaze töreni düzenlendi. Törene; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, ünlü oyuncunun rol aldığı son dizi 'Üç Kuruş'tan rol arkadaşları Nesrin Cavadzade, Nursel Köse, Ekin Koç Uraz Kaygılaroğlu ve Bora Akkaş katıldı.

Canova'nın Türk Bayrağı'na sarılı naaşı Mecidiyeköy Büyüksahne'ye getirildi. Törenin düzenlendiği salonda usta oyuncu ile ilgili video gösterimi yapıldı. Ailesinin "Kalbin kalbimizde, elin elimizde. Daima ve sonsuza kadar" yazılı çelengi duygulandırdı.

"BİR VAZİFEMİZ DAHA VAR"

Törende konuşan T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Böylesi acılı günlerde elimizden gelen onları hayırla anlatmak, anmak. Çünkü acımız anca böyle hafifliyor, bir vazifemiz daha var onları yaptıklarıyla yaşatmak. Civan Canova çok yönlü ve çok yetenekli bir sanatçıydı. Aktörlüğünün yanında usta bir yazar, yönetmen ve ressamdı. Ona veda ederken Cemil Meriç’in şu sözlerini paylaşıyorum; sanatçının tek vazifesi vardır bence. İnsanları birbirine sevdirmek, iki insanı veya iki milyar insanı. Sanat, bir heyecan seyyalesiyle kilometrelerin ve asırların ayırdığı kalpleri birleştiren büyüdür" dedi.

"BUNU BİZE YAPMAYACAKTIN"

Güçlükle ayakta duran oyuncu Metin Belgin, gözyaşları içinde 48 yıllık arkadaşına veda etti:

Alıntı Metni

"BU KADAR NAZİK, SEVECEN, ZARİF BİR İNSANLA TANIŞMADIM"

Oyuncu Suna Selen "Birlikte sahnede çalışmadık ama aynı kulisi paylaştık. Son dizisinde birlikte çalıştık. Ben hayatımda bu kadar nazik, bu kadar sevecen, bu kadar zarif bir insanla tanışmadım. Her açıdan çok büyük bir kayıp" şeklinde konuştu. Oyuncu Ayten Uncuoğlu "Sözün bittiği yerdeyim. Dünyalar güzeli, akıllısı, arkadaşımızı meslektaşımızı, dostumuzu, kardeşimizi, oğlumuzu kaybettik. Çok kıymetliydi" açıklamasını yaptı.

"SADECE BİR OYUNCUYU DEĞİL, BİR SANATÇIYI KAYBETTİK"

İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu "Çok önemli bir sanatçıyı kaybettik. Sadece bir oyuncuyu değil bir sanatçıyı kaybetti. Çok önemli bir ressamı, yazarı, olağanüstü bir oyuncuyu kaybettik. Müthiş oyunları vardı. Çok üzgünüz, beklenmedik bir durumdu. Aynı sahneyi paylaşmadık ama çok iyi bir dost ve abimdi. En son resimleri ile ilgili oturup konuşmuştuk" dedi.

Konuşmaların ardından Civan Canova için helallik alındı, Canova'nın naaşı, cenaze namazı için Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü. Öğle vakti Zincirlikuyu Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan ünlü oyuncunun naaşı, ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"GÜLE GÜLE KARTAL AĞABEYİM"

Annesi Gündüz Sencer 1963 yılında ikinci evliliğini Kartal Tibet ile yapan Civan Canova, geçtiğimiz temmuz ayında tarifsiz bir acı yaşamıştı. Oynadığı ve yönettiği filmleri Yeşilçam'ın klasikleri arasına giren Tibet'in ölüm haberi sanat dünyasını yasa boğmuştu. Canova, Instagram hesabından "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" notuyla unutulmaz sanatçının vefatını duyurmuştu.

"KARTAL ABİ HEP YANIMDA OLDU"

'Film Gibi Hayatlar' programında üvey babası hakkında konuşurken gözyaşlarını hakim olamayan 67 yaşındaki oyuncu, "Kartal Tibet benim için çok şey ifade ediyor" derken, şu ifadeleri kullanmıştı:

Alıntı Metni

Çok Okunanlar

2024-09-22 19:40:09