Siyaset >> Milliyet Siyaset


SON DAKİKA: Ömer Çelik MYK sonrası konuştu! Gündeme dair açıklamalar


Link [2022-10-31 17:50:19]



İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları;Bütün insanlığın başında olan bizi de etkileyen küresel vesayet var. Buna karşı küresel adalet, eşitlik çağrısı anlamında 'dünya beşten büyüktür' diye karşı çıkıyoruz. Bölgesel ve küresel vesayete karşı mücadele Türkiye'nin kendine has politikalarını uygulama konusunda daha güçlü ve donanımlı hale getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti bütün uluslararası olayların merkezindeki kilit ülke konumundadır. Cumhuriyetimizin yaş alıyor ama asla yaşlanmıyor. İnşallah bu kararlılıkla 100. yılla buluşmaya hazırlanıyoruz.

Küresel düzeyde birkaç üzücü olay oldu. Somali'de terör saldırısında hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. Güney Kore'de festivalde yüzlerce insan hayatını kaybetti, Hindistan'da köprünün çökmesi sonrasında hayatını kaybedenler oldu, taziyelerimizi iletiyoruz.

Mevlüde Genç hayatını kaybetti. O günden beri Mevlüde Genç bir sembol oldu. Hem Almanya’daki törene hem de Türkiye’deki cenaze törenine AK Parti olarak heyetlerimizle birlikte katılacağız. Kendisine karşı AK Parti olarak son vazifemizi yapmak için de arkadaşlarımız orada bulunacaklar. Her zaman her yerde bütün insanlığa örnek olarak sembol bir isim olarak yaşadı. Bütün nefret suçlarının yargılanması gerekir. Türk düşmanlığı, İslam düşmanlığına karşı güçlü bir tavır almaları gerekiyor.

Diyarbakır Anneleri'ne buradan bir kere daha selamlarımızı gönderiyoruz.

TOGG

Togg otomobilinin üretime geçmesiyle birlikte Devrim otomobilinin nasıl engellendiği, Türkiye'nin geçmişte oyun değiştirci olarak içinde bulunduğu sektörlerde nasıl engellendiği. Türkiye'nin 60 yıldır hayalinin gerçekleştirilmesi herkesin sevinci oldu. Tabii ki sevinemeyenler var. Bunlar millletin iyiliğinden mutlu olmayan travmatik tipler. Bu travmanın tedavisi yok. Türkiye Yüzyılı toplantısının hemen arkasında somutlaşan bir unsur olarak Togg gündeme geldi. Arkasında aslında büyük bir özgüven devrimini saklıyor. Büyük reformcu dönüşüm herkes için özgüven devrimini ortaya koydu. Biz yapabiliriz duygusu, yıllarca geri planda kalmış pek çok şeyi açığa çıkardı. Cumhurbaşkanımızın sürekli olarak genç kardeşlerimize bu özgüveni aşılamasını güçlü projelerde görmeye başlamamız da çok sevindirici.

Terörle mücadelemiz dünyanın en meşru mücadelelerinden bir tanesidir. Bu terör örgütlerinin ideolojilerine takılıp kalırsak, bu tek başına meseleyi çözmüyor. Bunların arkasında siyasi projeler var. Buna hiçbir şart altında müsaade etmeyeceğimizi ifade etmek istiyoruz. Burada mücadeleyi hem siyasi, hem diplomatik, hem de fiziki olarak veriyoruz. Terör örgütünün bir takım çevrelerden aldığı akıllarla Türkiye içerisinde karşılık bulması son derece vahimdir. Bunlardan bir tanesi TSK'nın kimyasal silah kullanıyor ifadesidir. TSK'nın kimyasal silah kullandı diye bir aşağılık iftiranın dillendiriyor olması bu nefret suçu mu, ifade özgürlüğü müdür? Dünyanın herhangi bir ordusuna kimyasal silah kullanıyorsunuz dediğinizde bu en ağır suçlamadır.

Pek çok doktor arkadaşımız bu yapılan açıklamaları reddetti. Bu alanın çoğulcu bir şekilde düzenlenmesi. Bu düzenlemeleri oraların demokratikleşmesi ve çoğullaşması için göstereceğiz. Geçmişte terör yolu olarak nitelendirilen bugün Kültür Yolu olarak nitelendirilmesi nereden nereye gelindiği bakımından önemlidir. MİT'in yaptığı operasyonlar burada ne kadar büyük sonuçlar aldığını göstermektedir.

Türkiye'nin esas yüzünü gösteren, kültürel hayatın canlılığını gösteren pekçok etkinlik yapıldı. Kültür Bakanlığımız kültür yolları festivali yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İletişim Bakanlığımızın etkinlikleri çok ilgi çekti. Diyarbakır'da 35 farklı mekanda 600'den fazla etkinlikte 20 binden fazla vatandaşımız sanatçılarla buluştu. Geçmişte terör yolu olarak nitelendirilen bazı yerlerin bugün kültür festivali yolu haline gelmesi, nereden nereye gelmesi bakımından son derece önemlidir. Bütün bunların güvenliğini ispatlayan polis, jandarmamız, sınır dışındaki silahlı kuvvetlerimizin terörün sökülüp atılması bakımından nereye geldiğini göstermektedir.

Yunan sahil güvenlik güçlerinin 46 bin göçmeni geri ittiğini, 46 bin kişinin hayatını bile isteye ölüme attığı görülmüştür. Üstelik bütün bunların içerisinde Avrupa Frontex'i dediğimiz Avrupa Sınır Birliği bu eylemleri gözünün önünde gerçekleşirken görmezden geliyor. Ortaklaşa işlenen suçlar insanlığa karşı işlenmiş suç kapsamındadır.

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASI

Tahıl koridoru anlaşması sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu inisiyatifle gerçekleşmişti. Rusya anlaşmayı askıya aldığını ya da çekildiğini ifade ediyor. Bundan büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Arzu ve temenni ediyoruz ki, tekrar bu anlaşma işlerlik kazansın. Karadeniz tahıl girişimi 9 milyondan fazla gıdanın başka insanlara ulaşmasını sağladı. Bu iradenin güçlü tutulmasını temenni ediyoruz.

Yunanistan ile ilgili olarak bu tarihi eserlerle ilgili uyarımızı nitelemiştik. Sistematik şekilde, şehitliklerimizin zarar görmesi şeklinde birtakım sinsi yöntemler kullanıyorlar. Saygılı olmaya davet ediyoruz. Yunan hükümetinin bunlara bir dur demesi gerekiyor.

Parti olarak bir faaliyetimiz var. İstanbul'da 4-5 Kasım tarihlerinde 21. Yüzyılda Siyaset ve Yeni Açılımlar Forumu gerçekleştireceğiz. Buna sayın Cumhurbaşkanımız da katılacak ve konuşacak. Genel olarak 21. Yüzyılın Krizleri ve Siyasetin Geleceği, Siyasette Etik Kültür ve Felsefe. 21. Yüzyılda Siyasal Kurumlar, Dijital Çağda Siyaset ve Medya, Yeni Güç Savaşları, Ekonomi ve Enerji Politikaları, Küresel ve Jeopolitik Riskler, Terör ve Güvenlik gibisinden son derece kapsamlı forum gerçekleştireceğiz.

FRANSIZ ŞİRKETİN DEAŞ'A DESTEĞİ

Fransa'daki davada şu olmuştu bunu mahkemeye götüren sivil toplum örgütleri bunun Fransız istihbaratın bilgisi dahilinde olduğu söylemişti. Fransa'da dava seyri şöyle devam etti. Destekle ilgili dava devam ederken insanlığa karşı bir suç olduğu mahkemede düşürüldü. Aynı anda ABD'de görülen davada Lafarge, DEAŞ'a destek verdiklerini açıkladır. Böylesine utanç verici bir mesele olabilir mi? Her zaman söyledik bu terör meselesi başka meseledir. Bir terör örgütünü başka örgüt için kullanırsanız başka durumlarla karşı karşıya kalırsınız. Fransız hükümetinin Türkiye'nin terör örgütlerine karşı mücadelesini eleştirmek yerine kendi organlarının bilgisi dahilinde bu firmalar hakkında açıklama yapması gerekir.Halen Macron hükümetinden açıklama yok. Fransa iç siyasetinde de bu tartışılıyor ve eleştiriliyor. Bir terör örgütünü başka terör örgütüne karşı kullanırsanız başka tablolarla karşı karşıya kalırsınız. Fransız hükümetinin bu firmanın terör örgütüne verdiği destekler konusunda açıklama yapması gerekir.

CHP'Lİ VEKİLLERİN MAHKEME GÖRÜNTÜSÜ

Mahkeme basmanın Meclisi basmaktan farkı yok. Kabadayılık yaparak bir tavır ortaya koyulması son derece usulsüz, adapsız, öyle barbarca bir tavır olmuştur. Böylesine bir tablo nasıl kabul edilemezse o vekillerin orada mahkemeye dönük saygısızlığı kabul edilemez. Bu konu Meclis'in de değerlendirmesi gereken bir konu. Son derece saldırgan bir davranış olmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu adaylığını ilan etsin Cumhurbaşkanımızın karşısına çıksın.Televizyon programında tartışalım diyor. Bir kere Cumhurbaşkanımızın böyle bir boş vakti yok. Sosyal medyada bir video var, 'Bunun fabrikası yok' diyor. Artık komediyi geçti bu. Sayın Kılıçdaroğlu İngiltere'ye gidiyormuş, seçimler Türkiye'de yapılacak haberi olsun. Kendisinin bir an evvel adaylığını ilan etmesi kendisi açısından en tutarlı iş olacaktır, eğer tutarlılık arıyorsa.

İsveç'in bu açıklamaları iyi ama hayata geçene kadar yeterli değil.

Hazine yardımı meselesi dünyanın her tarafında demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin güçlenmesi ve faaliyetlerini rahatça yapabilmeleri için üretilmiştir. Bunlar insanlığın tecrübesi içerisinde, siyasetin tecrübesi içinde ortaya konulmuş, siyasi faaliyet yapma özgürlüğünü yapmaya dönük yaklaşımlardan bir tanesidir. Teröre destek veren, Hazine yardımını yasaların dışında kullanan herhangi siyasi parti sözkonusu olduğunda buna karar verecek olan mahkemelerdir. Bu konudaki siyasi eleştirilerimizi devam ettiriyoruz. Terör gibi iltisaklı konularda kullanılmasını önleyecek tedbirler mevcuttur.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:49:41