Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika... MHP lideri Bahçeli'den önemli açıklamalar


Link [2022-10-11 10:14:20]



HP lideri Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle; Siyaset özü itibariyle mesuliyet, mecburiyettir. Ahlaki, insani, fikri temellere dayanması gerekli ve gerçekçi yaklaşım olacaktır. Siyaset; soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, yalanı içip de hakikati yudumlamaktan çekinenlerin harcı olamaz. Türk siyasetinin ahlak reformuna ihtiyacı vardır. Kabuk bağlamış yaraları deşerek siyaset üretilemez.

SİYASETTE 'BAŞÖRTÜSÜ' TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı "Türkiye'yi barıştıracağım" diyor. Barışmak için küslerin olması gerekmiyor mu? Peki bu küslük nerededir? Bu küsler nereye saklanmıştır? Ya Kılıçdaroğlu'nun ruh sağlığında bozulma vardır ya da siyasetinde rota sapması yaşamaktadır. Türk milleti birlik ve beraberliğin iftiharıdır. Türkiye barış ve huzurun, sevgi ve saygının gıpta edilen ülkesidir. Türkiye küs değildir.

"CHP'NİN TEKLİFİ SAMİMİYETSİZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun siyaseti siyaset, yolu yol değildir. Başörtüsü meselesi milletimizin mutabakatıyla çözülmüş meseledir. Bu konuyu yeniden gündeme getirmenin hiç kimseye faydası dokunmayacaktır. Türkiye'de başörtüsü sorunu bitmiştir. CHP'nin geçen hafta hazırlayıp TBMM'ye verdiği kanun teklifi samimiyetsiz, tutarsız, baştan savmadır. Yeni bir kanuni düzenlemeye de ihtiyaç yoktur.MHP başörtüsü sorununun gündemden çıkarılması için anayasa değişikliğine sonuna kadar vardır.

AK Parti ile yaptığımız değişiklik başörtüsü meselesini çözerek Anayasal güvenceye kavuşturmuştur. 411 milletvekilinin eli adalet için kalkmıştır. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne giderek bu kanunu iptal ettirmişti. Kılıçdaroğlu'nun başörtülü kardeşlerimize rehine iftirasını unutacak değiliz. Şayet samimilerse buyursunlar gündemdeki Anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Başörtüsü meselesine Anayasal güvence kazandırmak için hadi elinizi taşın altına koyun.Sayın Kılıçdaroğlu minderken kaçma, kaçak güreşme, bahane arama.

Biz o günlerde "451 El Kaosa Kalktı" manşetlerini unutmuş değiliz. Biz o günlerde Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne "bez parçası" dediğini unutmuş değiliz. CHP ve Kılıçdaroğlu samimiyse, buyursunlar gündemdeki anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Başörtüsüne yasal değil anayasal değişikliğine elinizi altına koyun.

"CAMİ DE CEMEVİ DE BİZİMDİR"

Geçmişin karanlık perhizlerinde geleceğin saadet çemberini bulamaz. Geçmişe saplanarak cephelere ayrılamayız. Yarınlarımızı heba edemeyiz. Önemli olan tekerrürün önüne geçmektir.

Türkiye'nin sorun alanlarına ciddiyetle eğilmek evvela siyaset müessesinin başlıca sorumluluğudur. Toplumsal yaraların sarıldığı, kronik sorunların çözüme kavuşturulduğu Türkiye'ye ulaşmak hepimizin gayesidir. Bize göre uzlaşmanın adresi TBMM'dir. Bizim üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Vakit yüreklerin toplu vurma vaktidir.

"ALEVİLİK SİYASİ İSTİSMAR ARACI OLMAKTAN ÇIKARILMALI"

Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimizin haklı ve meşru talepleri vardır. Alevi İslam inancına sahip kardeşlerimiz bizim canımızdır. Ne ayrımız ne gayrımız vardır. Cami ne kadar bizimse, cemevi de o kadar bizimdir. Kerbela ortak sızımız, Hz. Ali manevi büyüğümüz, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin başta olmak üzere ehlibeytin muhterem isimleri yaslı gönlümüzün şehit abideleridir. Geçmişteki olaylara saplanarak yarınlarımızı heba edemeyiz. Alevi kardeşlerimizin hayatında yer eden cemevi gerçeği kabul edilmelidir. Cemevi inanç ve kültür hayatımızın vazgeçilmez gerçeğidir.Alevilik siyasi istismar aracı olmaktan çıkarılmalı.

MHP'nin dayandığı Türk milliyetçiliği düşüncesi hiçbir zaman ayrımcı olmamıştır. Bizim gönlümüzde herkese yer var. Asırlar boyunca oluşan kaynaşma kültürümüz ülkemizi küresel güç yapmak yolunun rehberidir. Gelecek ay-yıldızlı bayrağın altındadır. Kardeşlik ruhumuz sarsılırsa geri dönüş mümkün değildir.

Bahçeli'den, Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına çok sert tepki Bahçeli'den EYT mesajı: Bu yıl bitmeden çözüme kavuşacak Erdoğan'dan çok net faiz mesajı, yatırımcıya çağrı

Çok Okunanlar

2024-09-21 03:03:18