Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST'te önemli açıklamalar


Link [2022-09-03 14:42:21]



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;Ülkemizin milli teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı haline gelen TEKNOFEST'in tüm katılımcılarına şükranlarımı sunuyorum. Ülkemize böylesine iftihar verici markayı kazandıran T3 Vakfı ile yol yürüyen tüm kurumlarımızı tebrik ediyorum.Bu yıl 5'incisi düzenlenen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivalinin kapsama alanı artık sınırlarımız dışına da taşmıştır. Geçtiğimiz Mayıs ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen TEKNOFEST'i gururla takip ettim. TEKNOFEST Karadeniz'de sizlerle birlikteyiz. Karşımdaki muhteşem tablo, bir şeyi ifade ediyor.

TEKNOFEST bizim.TEKNOFEST tüm gücüyle ülkemizin geleceğine farklı bir ufuk çizgisi.TEKNOFEST'in ilkinin yapıldığı 2018'de günlük katılımcısı 550 bin gibi bu tür etkinliğe göre fevkalade bir sayı olarak gerçekleşmişti. Bugün ise sadece yarışmacı olarak başvuranları sayısı 600 bin kişiye ulaştı. Gençlerimizin tarafından bu derece benimsenmesi bir zihni devrimdir.

Bazıları gençlerimizi harflerle kuşaklara ayırırken asıl gerçek işte burada karşımızda duruyor. Türkiye'nin gerçeği de ihtiyacı daTEKNOFEST kuşağıdır. Her kim bu gençliğe bakıp ülkesine ve milletinin aydınlık geleceğini değil de başka şeyler görüyorsa dönüp kendi zihnini sorgulasın. Bu gençlik bir asır önce Çanakkale'de 7 düveli dize getirmişti. Bu gençlik bir asır önce düşmanı denize dökmüştü. Bu gençlik 15 Temmuz gecesi yazdığı destan bile bir efsanedir, bir başarı hikayesidir.

Bu gençliği buradaTEKNOFEST Karadeniz'de görüyorum. Biz gençlerimize güveniyorduk. Birileri ise hep yaptıkları gibi gençlerimizi küçümseyerek bozgunculuk peşindeydi. Zaman bizim haklı olduğumuzu göstermiştir. Dün Nuri Demirarap, Vecihi Hürkuş'a yaptıkları eziyetleri bugünkü gençlerimize yapmak istediklerine izin vermedik, vermeyeceğiz. Biz insanımıza güvendik, insanımıza dayandık. İnsanımıza yol açtık, imkan verdik. Hamdolsun sonuçta dünyanın hayranlıkla izlediği bir yere geldik.

Özdemir Bayraktar çocuklarıyla birlikte adımı attı. Bayraktar İHA'ları üretmeye başladılar. Hamdolsun bugün sadece SİHA'lar dünyanın 30'dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla teslim ediyor.

Alıntı Metni KIZILELMA ne zaman göklerde olacak? Haluk Bayraktar'dan açıklama İsmail Demir, ‘F-35 vermeyenler utanacak’ demişti, dikkat çeken MMU ve KIZILELMA yorumu geldi

7.6 büyüdük. Türkiye şu an ikinci sırada. Çılgın Türkler büyüyerek yoluna devam ediyor.

Alıntı Metni TEKNOFEST'in en dikkat çeken konuğu! F-16'ların yerini alacak Teknofest’te Türkiye’nin ilk büyük ölçekli teslimat robotuna hibe desteği

Çok Okunanlar

2024-09-22 01:59:53