Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar


Link [2022-11-02 13:36:19]



Türk futbolunu daha ileriye taşımak, çok daha fazla genci futbola teşvik etmek ve futbola karşı ilgiyi artırmak amacıyla "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi", Cumhuriyet'in 100'üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Sergimiz "Futbol Kardeşliktir" temasıyla oluşturuldu. Ama esas olan rekabeti sahada bırakan sporcu ve seyircilerin dostluğudur. İstisnaların kaideyi bozmayacağı ilkesi elbette burada da geçerlidir. Bizim için esas olan seyircileri dostluk görüntüleridir. Futbolun özünde zaten var olan centilmenliği takdir ediyorum.Futbol birikimine sahip çıkmak görevimizdir

Gördünüz veya göreceksiniz bir kupayı ortadan bölmek suretiyle adeta barışa selam çakan bir anlayışın bu sahalarda vücut bulduğuna şahit olduk. Futbol deyince bizim dünyamızda ayrı ve çok özel bir pencere açılır. Kağıttan futbol toplarını yaptığımız, taşlardan kale direği oluşturduğumuz, bunların yanında şimdiki futbol topları nire. Dikişle topların hazırlandığı kafayı vurduğun zaman kafanı paramparça eden o günleri unutmak mümkün değil. Oralardan artık buraya geldik. Aklı ermeye başladığından beri futbolda hem sahada yer alarak hem de seyirci olarak ilgilenmiş bir kardeşinizim

Mazisi 60 yılı aşan bu futbol aşkımızdan geriye ne kaldı derseniz söyleyeyim, geriye kalan tek şey çalımlarla, asistlerle, şutlarla olursa gollerle 90+uzatma. O zaman hakemler sağ olsun uzatma da vermiyorlardı. 90 dakikaya sığdırılmış muhteşem görsellerdir. Bizim dönemimizde öyle futbolcular vardı ki biz onları sadece yetenekleri ve golleriyle hatırlamakla kalmıyoruz, biz onları asıl dürüstlükleriyle, efendilikleriyle velhasıl insanlıklarıyla rahmetle, saygıyla, hasretle yad ediyoruz

Bu sergi kulüplerimizden, futbolcularımızdan, arşivlerden toplanan eserlerin, belgelerin bir araya getirilmesi ile ortaya çıktı. Pek çoğunuzun ilk kez göreceği bu eser ve belgelerin zenginliği futbolumuzdaki derinliğe de işaret ediyor.

İnsanları ayrımlardan bağımsız hale getiren futbolun kuşatıcılığıyla karşılaştırılabilecek pek az şey vardır.

Dünyanın en yetenekli oyuncularından Lefter'i İnönü'de seyrettik. Lefter'i herkes 'Futbolun Ordinaryüsü' olarak anardı. Tek başına takım olarak bilinen Baba Hakkı... Futbolcuların tamamının ağabeyiydi.

Rahmetli Metin Oktay, gözlerin bile yakalayamadığı şutlarıyla ve hava toplarına yükselişiyle ayrı bir unvanı hak etmişti.Efsane futbolcumuz rahmetli Metin Oktay... Özelikle hava toplarındaki yükselişleriyle Metin Oktay ayrı bir unvanı hak etmişti.Mahallelere kadar uzanan bir alt yapı seferberliği gerçekleştirdik. Her biri ayrı bir abide üyeliğindeki seyirci kapasiteleri 10 bin ile 70 bin arasında değişen stadyumları da bakidir.Açılışı vesilesiyle bir araya geldiğimiz "Şut ve Gol: Türk Futbol Tarihi Sergisi"ni de bu doğrultuda önemli bir hizmet olarak görüyorum.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu' iddiasına tepki 'Türkiye 24 saat içinde hazırlık yapıyor' Erdoğan Putin'i nasıl ikna etti?

Çok Okunanlar

2024-09-20 12:45:09