Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi'nde baş döndüren diplomasi trafiği


Link [2022-03-26 00:51:33]



Kritik zirveye katılan devlet başkanları aile fotoğrafında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Macron ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası aile fotoğrafında katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fotoğraf çekimi sırasında en ön sırada İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yanında yer aldı. Erdoğan, çekim öncesi liderlerle el sıkışarak kısa süreli sohbet etti.

BORIS JOHNSON İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bulunduğu Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temasları kapsamında NATO Karargahı’nda İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Zirveye katılmak için Brüksel’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Karargahı'na geçti. Erdoğan, daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

DRAGHI İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında İtalya Başbakanı Draghi ile bir araya geldi. Daha sonra Erdoğan, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi kapsamında Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile ayaküstü görüştü.

Erdoğan'dan NATO ülkelerine net mesaj

ERDOĞAN GÖRÜŞMELERİ PAYLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bugün NATO müttefikleri olarak güncel gelişmeleri ve cari güvenlik ortamında alınan tedbirleri değerlendirmek üzere Brüksel’de bir araya geldik.

Zirvede, izlediğimiz aktif ve ilkeli politikalar ile etkin diplomatik gayretlerimizi kapsamlı biçimde müttefiklerimizle paylaştım.

Mutat temaslarımın yanı sıra Avrupa Birliği Dönem Başkanı olan Fransa Cumhurbaşkanı, İtalya, Estonya, İspanya ve Birleşik Krallık Başbakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdim. Bu görüşmelerde mevkidaşlarımla ağırlıklı olarak Ukrayna’daki gelişmeleri ele aldık.

Savaşın bir an önce sona erdirilmesine yönelik Ukrayna ve Rusya ile yoğun temas hâlindeyiz. Taraflar arasındaki müzakereleri yakından takip ediyor, destekliyoruz.

Nihai çözümün her iki ülke ve uluslararası kamuoyunun kabul edeceği bir formüle dayanması gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bugün @NATO müttefikleri olarak güncel gelişmeleri ve cari güvenlik ortamında alınan tedbirleri değerlendirmek üzere Brüksel’de bir araya geldik.Zirvede, izlediğimiz aktif ve ilkeli politikalar ile etkin diplomatik gayretlerimizi kapsamlı biçimde müttefiklerimizle paylaştım. pic.twitter.com/Zq1iFu0y6a

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 24, 2022 Brüksel'de kritik zirve! NATO'dan ortak bildiri Emine Erdoğan Kraliyet Kütüphanesi'ni ziyaret etti

Çok Okunanlar

2024-10-23 17:41:44