Siyaset >> Milliyet Siyaset


SON DAKİKA || Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile telefonda görüştü!


Link [2022-03-26 00:51:33]



Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki durum ve müzakerelerin geldiği aşama ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, NATO Liderler Zirvesi'nde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne yönelik desteği bir kez daha vurguladığını, ikili görüşmelerinde de Türkiye olarak izledikleri aktif ve ilkeli politikayı, sarf ettikleri etkin diplomatik gayretleri kapsamlı biçimde liderlerle paylaştığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte Türkiye’nin elinden gelen tüm yardımları hayata geçirdiğini dile getirdi.

ZELENSKİY'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN PAYLAŞIM

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ileNATO zirvesinin sonuçları hakkında görüştük.Gıda krizi tehdidini ve bunu önlemenin yolları hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Türkiye'ye verdiği destek için minnettarım." sözlerine yer verdi.

Talked to @RTErdogan about the results of the #NATO summit. Exchanged assessments of the current diplomatic efforts. Discussed the threat of the food crisis and ways to prevent it. I am grateful to Turkey for its support.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 25, 2022 Ukrayna'daki operasyonun ilk aşaması tamamlandı Rus tankları yok edildi NATO zirvesi dönüşü enerjide 'sürpriz' sinyali

Çok Okunanlar

2024-10-23 17:30:33