Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da duyurdu: 10 anlaşma imzaladık


Link [2022-03-29 22:31:09]



Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in baş başa ve heyetlerarası görüşmelerinin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmalara imza atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Cumartesi günü kavuşacağımız Ramazan Ayı'nın huzur getirmesini niyaz ediyorum. Özbekistan'ın kıymetli kardeşim Mirziyoyev'in liderliğinde kaydettiği ilerleme takdire şayandır. Türkiye Özbekistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir. Özbekistan'da ilk başkonsolosluk açan ülke de Türkiye'dir. Bir asır önce milletimiz Anadolu'da istikal harbi verirken Özbek kardeşlerimiz bizler için dua ediyor, kahramanlık şiirleri yazıyordu.

TİCARETTE HEDEF İLK ETAPTA 5 MİLYAR DOLAR

Ticaret hacmimiz 3,6 milyar doları aştı. En kısa sürede 5 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Ardından bununla kalmayacağız, ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız. Bugün 10 anlaşma imzalandı. Bu 10 anlaşmanın imzalanması demek bu süreç çok daha güçlü şekilde ilerleyecek demektir. Yatırımcılarımıza duydukları güvenden dolayı Sayın Cumhurbaşkanına bir kez daha teşekkür ediyorum. . İmzaladığımız ortak bildiri önümüzdeki günler için yol haritası teşkil edecektir. Türk şirketlerinin Özbekistan'daki yatırımları 1,5 milyar doları ulaşmış durumda. Savunma Sanayinde iş birliği imzası attık. Türkiye'nin bu alandaki başarıları ortadadır.

'Putin-Zelenskiy ile görüşmeler olumlu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşı Mirziyoyev’e orijinali Topkapı Sarayı’nda bulunan Ali Şir Nevai’nin Külliyat-ı Nevayi özel tıpkıbasımını hediye etti.

RESMİ TÖRENLE KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in daveti üzerine Türkiye ile Özbekistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin İkinci Toplantısı’na katılmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taşkent Uluslararası Havalimanı'nda Mirziyoyev tarafından karşılandı.

Erdoğan'dan temel ihtiyaç ürünlerine KDV indirimi müjdesi!

ÇELENK BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan’ın başkenti Taşkent’teki Bağımsızlık Anıtı’na çelenk bıraktı.



Çok Okunanlar

2024-10-23 15:33:54