Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin görüşmesi başladı


Link [2022-04-01 17:31:08]



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşüyor.Erdoğan-Putin görüşmesinde Rusya-Ukrayna krizinde atılacak adımlar ve İstanbul'da gerçekleştirilen mutabakatın etkileri ele alınacak.

Cuma namazı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İstanbul'da liderler zirvesi olur mu?' sorusuna şu yanıtı vermişti; Her iki liderle de yapacağımız bu görüşmelerde önce alt yapıda ön görüşmeler neticesinde varılan bir mutabakat diyeyim bunun getirisini artık liderler bazında özellikle Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için bunu en üst düzeyde liderlerle görüşmenin ve bu konuya da ev sahipliği yapabileceğimizi kendilerine ifade ettik. Sayın Zelenskiy'in olumlu bakışı var. Sayın Putin'in de daha önce buna bir olumlu yaklaşımı söz konusuydu. Temenni ederim ki bugün yapacağımız görüşme ile tarih olarak ne zaman olabilir onu onlar belirleyecek. İstanbulumuzda böyle bir liderler zirvesini gerçekleştirebilir ve bunun neticesinde de inşallah bu olumsuz gidişi olumlu bir hale dönüştürmenin kararını iki liderle gerçekleştirebilirsek bizler de tabi Türkiye olarak büyük mutluluk duyacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da liderler zirvesi olabilir Güvenlik uzmanı: 'Bu sıradan bir olay değil' Öfkeden çıldıran Rus komutan: 'Hainsiniz, zayıfsınız, korkaksınız'

Çok Okunanlar

2024-10-23 13:24:25