Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika! Bakan Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi


Link [2022-03-22 18:31:31]



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan’nın başkenti İslamabad’da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 48. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nda konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle: Kudüs, Şam, Halep, Kabil gibi medeniyetimiz klasik merkezleri tahrip oldu, kimliklerini yitirdi. Birçok İslam ülkesinin adı savaş , terör acı ve katliamlarla anılır oldu. Batı Trakya'da 7 asırdır, Kıbrıs'ta 5 asırdır ezanı canlı tutan Müslüman Türkler 21. yüzyılda temel haklarından mahrum. Keşmir'de kardeşlerimiz temel hakları ihlal ediliyor. Çin'de Uygur Türkleri ve diğer Müslümanlar haklarını korumda zorluk çekiyor. Hindistan'da başörtüsü hakkı reddediliyor. Libya'da Suriye'de Yemen'de kardeş kanı akmaya devam ediyor.

Ukrayna'da yaşanan hepimizin karşı çıktığı savaş dünyadaki çifte standardı gözle önüne serdi. Burası Ortadoğu değil Afganistan değil, neden kan dökülüyor diyenleri de duyduk. Bizim için Harkiv'de dökülen kan ile Halep'te dökülen kan bir. Bizim medeniyetimiz bunu buruyor. İslam dünyasının içinde bulunduğu durumun sorumlusu kim? Önce kendimizi hesaba çekmemiz lazım. İslam alemi çeşitli dertlenden muzdarip. Türkiye ile anlaşmazlığın var diye Kıbrıs'taki Batı Trakya'daki Müslümanların haklarından sahip çıkamktan geri durmak hakkaniyetli olur mu? Uygur Türklerinin durumunu görmezden gelmek doğru olur mu? İİTT olarak ortak davalarımız için var. Ümmet olarak tek vücut olursak her engeli aşarız.



Çok Okunanlar

2024-10-23 19:28:10