Siyaset >> Milliyet Siyaset


Son dakika: Bakan Çavuşoğlu 3 Nisan'da İsrail'e gidiyor


Link [2022-03-12 14:51:26]



Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; DışişleriBakanı MevlütÇavuşoğlu nisan ayının ilk haftasında İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek. İsrailli mevkidaşıyla görüşecek olan Bakan Çavuşoğlu'nun ziyarette iki ülke arasında büyükelçi atanma süreçlerini değerlendirmesi bekleniyor. Çavuşoğlu'nun ziyaretinin ardındanEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in de ülkeyi ziyaret edeceği, iki ülke arasında Doğu Akdeniz'deki enerji arama faaliyetleri konusunda çalışmalar yapacağı öğrenildi

ERDOĞAN BÖYLE DUYURDU

İsrail ile Güncel, bölgesel, uluslararası meseleler hakkında da fikir alışverişinde bulunulduğunu aktaran Erdoğan, ”Özellikle Dışişleri Bakanımızın bu ziyaretin ardından Filistin'e ve İsrail'e yapacağı ziyareti önemsiyorum. Enerji Tabii Kaynaklar Bakanımızın da ziyaretini önemsiyorum. Antisemitizm, ırkçılıkla mücadele konusunda kararlı tutumu sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantıda konuşanİsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun gelecek ay İsrail'i ziyaret edeceğini açıkladı. Herzog yaptığı açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı İsrail'i ziyaret edecek ve mevkidaşı ile görüşecek. Böylece diyaloğun devamını mümkün kılacak. Bu diyaloğu her yönde yaşamalıyız" ifadelerini kullandı.

İsrail'le yeni dönem! Erdoğan: Enerjide iş birliğine hazırız!

Çok Okunanlar

2024-10-24 03:30:08