Eğitim >> Milliyet Eğitim


Snowboard Nedir, Türkçesi Ne Demek? Snowboard Nasıl Yapılır?


Link [2022-05-25 07:52:54]



Snowboard sporu kış sporları arasında yer alarak birçok kişinin dikkatini çeken spor dalıdır. Bu sporu yapmak için karlı bir alana ihtiyacınız vardır. Ülkemizde de Snowboard sporunu yapan profesyonel sporcular bulunmaktadır. Snowboard sporuna özgü kıyafetler, kask, ayakkabı, tahta gibi spor araçları özenle seçilmektedir.

Snowboard Nedir ve Türkçesi Ne Demektir?

Snowboard sörfün karda yapılan haline verilen isimdir. Yani Snowboard karda yapılan bir kış sporudur. Bu spor kayak merkezlerinde eğitmenler eşliğinde yapılabilmektedir. Bazı bireyler için kış tatillerinin vazgeçilmez tutkusudur.

Snowboard sporunda iki ayak tek bir tahtaya sabitlenir. Karlı ve eğimli bir yüzeyden aşağıya doğru kayılır. Bu sporun yapıldığı tahta kar tahtası veya kar kaykayı olarak tanımlanmaktadır. Snowboard kelimesi İngilizce kökenli bir sözcüktür. Bu kelimenin Türkçesi ise kar yazı tahtası demektir.

Snowboard Nasıl Yapılır?

Snowboard sporunun her spor dalı gibi kendine has özellikleri vardır. Bu spor hiç bilmeyenler için eğitim alındıktan sonra yapılmalıdır. Bu spora başlamadan önce ilk olarak rehber ayak belirlenir. Rehber ayak denge bozulduğunda ilk öne atılan ayaktır. Bu belirleme sonrasında iki ayak tahtaya omuz genişliğiyle orantılı olacak şekilde bağlanır.

Denge için dizler bükülmeli sırt da dik pozisyonda olmalıdır. Tahta üzerinde dönmek için bacaklar ve bel aynı anda dönmek istenilen yöne doğru çevrilir. Yavaşlamak ya da durmak için vücudu arkaya doğru yaslamanız gerekecektir. Yani karı tahtanın altına doldurmak yeterli olacaktır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:31:40