Siyaset >> Milliyet Siyaset


'Sizin gücünüzden birileri korkuyor'


Link [2022-03-21 11:11:24]



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki seçimde 6 milyon 300 bin gencin ilk kez oy kullanacağını, iktidarın gençlerin gücünden korktuğu için "giderlerse gitsinler" dediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu dün Kadıköy'de CHP İstanbul Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Güç Sende, Senin Elinde" gençlik çalışması tanıtım toplantısına katıldı. Yeni Gençlik kolları logosunun ve şarkısının da tanıtıldığı programa Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Kilik ve çok sayıda genç katıldı. Programda İstanbul'da 39 ilçede alanda çalışma yapan gençlere çevrimiçi bağlanıldı. Sahada çalışma yapan gençler çalışmalarını anlattı.

'Güç sende'

Türkiye'nin bugün bir sorunlar yumağıyla karşı karşıya olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Peki bu sorunları kiminle aşacağız? Nasıl aşacağız? Bu sorunları sizlerle beraber aşacağız. Evet, diyorsunuz 'Güç Sende Senin Elinde.' Güzel bir slogan. Neden? Çünkü ilk kez 6 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve oy kullanacak. Yeni bir parti görmedi bu 6 milyon 300 bin genç. Yeni bir parti, yeni bir anlayış görmedi... Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Türkiye'yi bir sorun yumağı haline getirenleri gördünüz. Şimdi o sorun yumağından Türkiye'yi kimlerin çıkaracağını size göstereceğiz. Nasıl? Kararlılıkla, inançla sandığa giderek çözeceğiz. Dolayısıyla tarihin size yüklediği önemli bir görev. Sıradan bir görev değil bu görev."

Cumhuriyetin kuruluşunda gençlerin olağanüstü roller üstlendiğini vurgulayan Kılıçdaroğluşöyle devam etti:

‘Biz gitmeyeceğiz’

"Çanakkale'den başlayarak pek çok kişi hayatını kaybetti, şehit oldu. Bu toprakların mayasında, şehitlerimizin kanı var. Bu demokrasiyi güçlendirmemiz, bu demokrasiyi toplumun dokularına sindirmemiz gerekir. Onu yapacak olanlar da sizlersiniz. Dolayısıyla birileri sizin gücünüzden korkuyor. Gücünüzden korktuğu için 'Giderlerse gitsinler' diyor. Ama hepiniz şunu söylemek zorundasınız: 'Hayır biz gitmeyeceğiz. Hep beraber biz seni göndereceğiz' diyeceksiniz. Emin olun inanın bana hep beraber göndereceğiz onu. Demokratik yöntemlerle kurallarına uygun olarak göndereceğiz. Şimdi siyasi parti yasasını değiştirmek istiyorlar. Acaba koltuğumuzu nasıl koruruz diye. Eğer bir siyasetçi koltuğuna mahkum olmuşsa ve koltuğunu korumak için yasalar değiştiriyorsa artık bilin ki o siyasetçinin bu ülkeye hiçbir yararı olmaz."



Çok Okunanlar

2024-10-23 21:31:59