Yazarlar >> Milliyet


'Sinema tadında bir festival bizi bekliyor'


Link [2022-09-12 12:30:30]



Adana Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen ve 12-18 Eylül 2022 tarihlerinde yapılacak 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Basın Toplantısı Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar, Festival Yönetim Kurulu Üyesi Nebil Özgentürk, Festival Sinema Programları Koordinatörü-Sinema Eleştirmeni Esin Küçüktepepınar, Festival Yürütme Kurulu Üyesi Güven Kıraç, Altın Koza Genel Müdürü-Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan, Festival Yürütme Kurulu Üyesi ve Festival Yönetmeni İsmail Timuçin’in katıldığı basın toplantısında, basın mensuplarının soruları da yanıtlandı. Toplantıda festival jeneriği ve yarışma filmlerinin fragmanları gösterildi.

‘Adana sinema için çok önemli şehir’

Konuşmasına sinemanın ülkemizdeki tarihçesini anlatarak başlayan Başkan Zeydan Karalar, Türkiye’de sinema deyince akla Adana’nın geldiğini ve sinemanın gelişiminde Adana’nın önemli katkısı bulunduğunu söyledi. Yakın dönemde ve geçmişte hayatını kaybeden sinema sanatçılarını saygı ve rahmetle anan Başkan Zeydan Karalar, festival programıyla ilgili bilgi verdi. Adana Altın Koza Film Festivali’nin üç yıldır halkla buluştuğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, sanatseverleri Adana tadında, sinema tadında bir festival beklediğini kaydetti.

‘Yılmaz güney asla unutulmayacak’

Ülke sinemasına hizmet ettiklerini ve Uluslararası Adana Atın Koza Film Festivali’ni sonsuza kadar sürdürmek istediklerini belirten Menderes Samancılar, Türk Sineması’nın en önemli isimlerinden olan Yılmaz Güney’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir şiir okudu. Menderes Samancılar, Yılmaz Güney’in asla unutulmayacağını ifade etti.

‘Sinema şenliktir, yaşasın Altın Koza’

Konuşmasına 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu’nu kutlayarak başlayan Nebil Özgentürk de Adana’dan yetişen çok sayıda sinema sanatçısına ve sinemada senaryolaşan eserler yazan edebiyatçılara vurgu yaptı. Nebil Özgentürk, “Sinema şenliktir, yaşasın Altın Koza” dedi ve gençliğinin, çocukluğunun geçtiği Adana’yı nereye gitse beraberinde götürdüğünü anlattı.

‘Seyirciyi mutlu edecek zengin içerik’

Kendisini fahri Adanalı olarak gördüğünü belirten Güven Kıraç da birçoğunda yer aldığı Altın Koza Film Festivallerinin içinde farklı görevde bulunmanın mutluluğunu yaşadığını, 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin seyirciyi mutlu edecek bir içeriğe sahip olduğunu vurguladı.

‘Altın Koza küllerinden yeniden doğdu’

Altın Koza’nın küllerinden yeniden doğduğunu ve ismine, zengin içeriğine yeniden kavuştuğunu söyleyen Esin Küçüktepepınar, festivalin çok iyi bir seçkiye sahip olduğunu da bildirdi. Festivalin Başkan Zeydan Karalar’la birlikte yeniden ismine kavuştuğunu ve köklerine döndüğünü, halkla buluştuğunu belirten Hüseyin Orhan da sanatseverleri etkili bir festivalin beklediğini söyledi.

Güney Morova’ya kardeşlik fidanı dikildi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Çek Cumhuriyeti’nde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi ile kardeşlik bağlarının kurulduğu Güney Moravya Bölgesi’ni ziyaret etti. Güney Moravya Bölge Valisi Jan Groclih’e iade-i ziyarette bulunarak bölgede bir dizi temaslar gerçekleştiren Başkan Seçer, temasların ardından Vali Grolich ile birlikte iyi niyet ve iş birliği anlaşmasını imzaladı. Güney Moravya Bölgesi Valisi Jan Grolich’in Türkiye ziyaretinde Mersin’de dikilen kardeşlik fidanı, bu kez Başkan Seçer’in Çek Cumhuriyeti gezisinde Güney Moravya’da dikildi. Başkan Seçer ve Vali Grolich, valiliğe ait görkemli bir parkta diktikleri fidana can suyunu yine birlikte verdi.

Dünyanın en havalı 27. caddesi oldu!

Time Out dergisi, 20 binden fazla uluslararası şehir sakininin katıldığı dünyanın en havalı 33 caddesini belirledi. Türkiye’den tek caddenin yer aldığı listede Beşiktaş’ta bulunan Süleyman Seba Caddesi 27’nci oldu. Yaşam tarzı ve seyahat üzerine yayın yapan dünyanın en önemli dergilerinden Time Out, 2022 yılının en havalı caddelerini belirledi. 20 binden fazla kişinin katıldığı ankette en havalı cadde Kanada Montreal’de yer alan Wellington Caddesi olarak belirlendi. Birçok ülkenin farklı noktalarının yer aldığı listeye ise Türkiye’den sadece tek bir adres girebildi. 33 caddenin belirlendiği listenin 27. sırasında Beşiktaş’tan Süleyman Seba Caddesi en havalı caddeler listesinde yer aldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da konuyla ilgili şunları söyledi: “Tarihiyle, mimarisiyle ve atmosferiyle Akaretler’deki Süleyman Seba Caddemiz Time Out tarafından dünyanın en havalı 27. caddesi seçildi. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de evinin bulunduğu cadde tarihi yapısıyla Cumhuriyet dönemimizin güzel bir temsili’’ dedi.

3 bin 676 öğrenciye eğitim yardımı

Sincan Belediyesi yeni eğitim öğretim yılında da ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmadı. Yarım Elma Hayır Çarşısı ve sosyal destek kartıyla ihtiyaç sahibi ailelerin her zaman yanında olan Sincan Belediyesi, çocukların eğitim masrafları için de destek olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi 1856 aileden 3 bin 676 öğrenciye sosyal destek kartı aracılığıyla kırtasiye yardımında bulunuyor. Öğrenci sayısına bağlı olarak değişen oranlarda her bir haneye 350 ile 850 TL’ye kadar kırtasiye yardımı yapıldı. Böylelikle ihtiyaç sahibi öğrenciler okul çantası ve eğitim gereksinimi olan defter, kalem, boya kalemleri ve çeşitli eğitim materyallerinin bulunduğu kırtasiye ihtiyaçlarını karşılayacak. Yapılan yardımla öğrencilerin yüzü gülerken ailelerin de yükü hafiflemiş olacak.

Hızlı tren Karacabey’e değer katacak

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yüksek hızlı tren inşaatı için Hürriyet Mahallesi’nde kurulan şantiye alanını ziyaret etti. Özkan, “Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje daha” diye duyurduğu bu projeyi yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Özkan, hızlı tren projesinin Karacabey için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, “Hızlı tren gerçekten Bursa’mıza, bölgemize, Türkiye’mize ve özellikle de Karacabey’imize değer katacak çok önemli bir proje. Hürriyet Mahallemizde yolcu ve yük istasyonu olacak. Yine Taşlık Mahallemizde de bir yolcu istasyonumuz olacak. Çalışmalar artık hummalı şekilde başlayacak. Hem bölgeye hem Türkiye ekonomisine hem ulaşım ağına çok ciddi katkı sağlayacak ve hemşerilerimizi birçok şehirle kısa sürede buluşturulacak bir proje. Hayırlı olsun diyorum” dedi.

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...



Çok Okunanlar

2024-09-22 02:19:56