Sağlık >> Milliyet Sağlık


Simfizis Pubis Nedir, Nerede Bulunur? Simfizis Pubis Ağrısı Nasıl Geçer?


Link [2022-07-18 18:32:19]



Genel olarak genç atletik kişilerde meydana gelen simfizis pubis, uyluk ve kasık iç kısmında oluşan ağrıların nedenlerinden birisidir.

Hangi Bölgelerde Görülür?

Simfisiz pubis kasık kemiği arasını birleştiren kıkırdak kısmının bulunduğu yerde bulunmaktadır. Sert ve sağlam bir eklemden oluşabilmektedir. Bu yüzden hamilelik dönemlerinde hissedilen ağrılar ya da sancılar simfisiz pubis bölgesinden gelmektedir.

Nedenleri ve Tedavi Süreci

Bu ağrı kasık bölgesinin anatomisinin değişmesine neden olan bir takım etkenler ile ortaya çıkabilmektedir;

- Hamilelik süreci,- Hatalı bir şekilde antrenman terimleri uygulamak,- Bir takım ürolojik sebepler,- Kalitesiz spor ayakkabıları kullanmak,- İçe basarak yürümek,- Romatolojik rahatsızlıklar gibi birçok örnek verilebilmektedir.

Tedavi sürecinde ise hastalar bol şekilde istirahat etmelidir. Bu gibi dönem ya da durumlarda aktivite sonrası soğuk uygulamalarda önerilebilmektedir.

Bu tür hastalıklarda ameliyat yöntemleri yerine konservatif tedaviler uygulanmalıdır. Bu tedavi süreçleri ise yaklaşık 8 ile 12 hafta arası sürmektedir. Bu tedavi sürecinden sonra devam eden bir takım komplikasyonlar var ise ameliyat uygulanmalıdır. Tedavi sürecinden soğuk uygulamalar ya da tedaviye uygun bir takım egzersizler yapılmalıdır. Bu ağrı hissi sürecini biraz daha azaltabilmektedir. Tedavi sürecinde yapılan her hareket çok dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 04:14:29