Eğitim >> Milliyet Eğitim


Serpent Ne Demek, Hangi Hayvandır? Serpent Hikayesi Nedir?


Link [2022-04-13 00:11:38]



İngilizcede serpent dışında yılan anlamında kullanılan diğer sözcükler şunlardır:

1- Snake 2- Python 3- Edder 4- Vipera

Serpent Ne Demek, Hangi Hayvandır?

Serpent kelimesinin Türkçe karşılığı yılandır. Sürüngenler sınıfında yer alan yılanların bazıları zehirlidir. Kobra, yeşil ağaç mambası ve çengel burunlu deniz yılanı, en tehlikeli yılanlar arasında yer alır.

Türkçedeki yılan kelimesi gibi İngilizcede serpent kelimesi hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılır. İçten pazarlıklı, sinsi ve yalancı kişilere ''serpent'' denir.

Serpent Hikayesi Nedir?

Yılanlarla ilgili birçok hikaye mevcuttur. Bunlar arasında en bilineni ise ormancı ile yılan hikayesidir.

Bir gün yaşlı bir ormancı evine giderken dallara sıkışan bir yılan görür. Ağacın dalları yere yakın olduğu için uzanıp yılanı dallardan kurtarır. Yuvasına giren yılan çok geçmeden ağzında bir altın ile tekrar ortaya çıkar. Altını ormancının önüne bırakır. Böylece aralarında dostluk başlar. Yılan her gün ormancıya bir altın verir.

Bir gün ormancı hastalanır ve oğluna yılanın yuvasını tarif eder. Oraya gitmesini söyler. Ormancının çocuğu yılanın yuvasında birçok altın olduğunu düşünerek eline aldığı taşı yılana fırlatır. Yılan can acısıyla çocuğu ısırır. Çocuk ölür.

Ormancı iyileşir, yılanın yanına gide. Biz dosttuk, yine dost olabiliriz der. Yılan ise şöyle cevap verir: Sende bu evlat acısı ben de bu kuyruk acısı olduktan sonra biz artık dost olamayız.



Çok Okunanlar

2024-09-22 22:50:33