Eğitim >> Milliyet Eğitim


Sendikasyon Kredisi Nedir, Kimlere Verilir? Sendikasyon Kredisi Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-04-11 22:11:09]



Öncelikle sendikasyon kredisinin oldukça farklı bir kredi çeşidi olduğunu bilmelisiniz. Çünkü bu kredi diğer krediler farklı bir şekilde alınmaktadır. Tabi normal kredilere göre benzer yanlarını bulmakta mümkündür.

Sendikasyon Kredisi Nedir, Kimlere Verilir?

Sendikasyon kredisi, bankalar grubunun fon sağlamayı amaçlamasıyla hükümet, kurum ve kuruluşlarla ortak çıkarlar doğrultusunda beraber hareket ederek borç vermesi şeklinde ifade edilmektedir.

Sendikasyon kredisi uluslararası bir kredi niteliğine sahiptir. Bu yüzden bu krediden yararlanacak olan kurumların prestij sahibi olmaları gerekir. Zaten bu kredi türünün içeriğine bakıldığında bir ticaret sözleşmesi gibi olduğu düşünülebilir.

Sendikasyon Kredisi Özellikleri Nelerdir?

- Sendikasyon kredisinin faiz oranları LIBOR oranına göre belirlenmektedir. Yani bunun açılımı London Interbank Offered Rate demektir. Bu faiz oranına baktığımız zaman Londra kaynaklı bir oran olduğunu görebiliriz.

- Sendikasyon kredisinde LIBOR faiz oranı olduğu gibi vadelerde bulunmaktadır. - Sendikasyon kredisinin en önemli amacı borçlanmayı tek bir kuruluşun üzerine almaması olarak görülebilir. Burada uluslararası arası bir işbirliği bulunmaktadır. Bu yüzden sendikasyon kredisinin önemli bir yapısı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.



Çok Okunanlar

2024-09-23 11:32:14