Yazarlar >> Milliyet


Sen ne diyorsun Mister Kirby?..


Link [2022-12-01 11:38:20]



Türkiye’nin PKK/YPG’li teröristleri temizleme kararlılığı nedeniyle kimyası bozulan ABD’den art arda gelen skandal açıklamalara Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby’nin sözleri de eklendi. O da tıpkı ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder gibi Türkiye’nin haklılığından ziyade olası harekâtın DAEŞ’le mücadeleye zarar vereceğine odaklanarak şöyle dedi:

“Türkiye terör saldırılarına maruz kaldı. Ancak özellikle Suriye içinde daha çok ölüme, daha çok masumun ölmesine yol açacak ya da bizim IŞİD ile mücadele çabalarımıza zarar verecek bir eylem görmek istemiyoruz.

Bizim Suriye’de IŞİD ile mücadele eden askerlerimiz var. Suriye’de Türkiye ya da başka bir ülke tarafından ABD’lilerin hayatını riske atacak bir eylemi görmek istemiyoruz. ABD askerleri burada sahada ve SDG’ye (Suriye Demokratik Güçleri) destek veriyor.”

Yani yalan dolan. Dolayısıyla, hani Pentagon’un şahin duruşuna karşı Beyaz Saray’ın daha uzlaşmacı tavrı var ve hangi ABD gibisinden yorumlar, tartışmalar falan da hikâye. Her ikisi de aynı kafada. Ya da bundan önceki görevi Pentagon sözcülüğü olan Kirby, generallerden kaynaklanan hasmane rüzgârın etkisinden henüz kurtulamamış demek ki. Çünkü Amerikalı askerlerin hem sözleri hem de teröristlerle verdiği görüntülerle Türkiye karşıtlığını alenen körüklediğini bile görmüyor, görmek istemiyor. Ki ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne yaptığı son yardım şovunu sosyal medya üzerinden daha yeni paylaştı. Hem de “Misyonumuzun bir parçası olarak Suriye’deki SDG ortaklarımıza 20 ünite kan ve plazma verildi” ifadeleriyle. Bu sembolik alçak gösterinin mesajı ne? Kaçmayın çatışın, kanımız sizinle!..

Yine aynı CENTCOM’un yaptığı bir başka kepazelik de malum. Suriye’de eğitim verdikleri PKK/YPG’li teröristlerin sözde mezuniyet törenine katılan ABD’li komutan Kürtçe yaptığı konuşmada, hiç utanmadan, sıkılmadan “Başarınız ile gurur duyuyoruz. Bu seviyeye gelebilmek için zorlu bir eğitimden geçtiniz” diyerek teröristlere başarılarının devamını diledi. Başarıdan kasıt ne? Kan dökmeye devam edin!.. Kime karşı? ABD’yle NATO müttefiki olan Türkiye’ye...

Dolayısıyla, Bak Mister Kirby! “IŞİD ile mücadele eden Amerikan askerinin hayatı tehlikede” gibisinden palavralarla durumu başka yere çekmeye falan kalkma... Terör örgütü PKK/YPG/PYD’ye alan açmak için tezgâhladığınız kirli oyunun alanı bizim coğrafyamız, tehdit altında olan bizim topraklarımız, hayatını kaybedenler de ABD askeri değil bizim Mehmetçiğimiz. Yedi kahraman şehidimizi daha yeni toprağa verdik. Toplasanız Kuzey Irak’taki Pençe-Kilit operasyonlarında verdiğimiz şehit sayısı 100’e yaklaştı. Gazileri hiç saymıyoruz bile. Daha önceki Hendek operasyonlarında da yüzlerce asker, polis, korucu şehidimiz var, Askerlerimize, polisimize doğrultulan silahları, topraklarımıza atılan, çoluk çocuğu hedef alan roketleri, ortağım dediğiniz, kol kanat gerdiğiniz o teröristlere veren de senin ülken. Böyle bir durumda da kalkıp “Amerikan askerinin hayatı tehdit altında” diyorsan algılamada sorunun var demektir. Seninkilerin hayatı kıymetli de bizim askerimizin hayatı önemsiz mi? Sen ne diyorsun? Kime ne anlatıyorsun Mister Kirby!

Hem madem askerinin tehlikede olduğunu düşünüyorsun, o zaman binlerce kilometre uzaklıktan niye getiriyorsun oraya?.. Ne işleri var teröristlerle aynı mevzide?.. Oradaki askerinin görevi teröristlere kol kanat gerip, yardım ederek Türk askerine silah doğrultmasını sağlamak mı? Sen önce teröriste verdiğiniz silahları, eğitimleri diploma töreni, kan bağışı, öldürülen teröriste taziye mesajı yollama gibi kepazelikleri anlat. İşinize geldiğinde “NATO müttefikliği” falan diyorsunuz ya…

Yok bunları görmezden gelip de illa ben bildiğimi yaparım diyorsan da kendi ülkenizin en saygın politika analizcilerinden olan Profesör Michael Doran’ın Twitter paylaşımındaki şu sözlerini oku önce:

“2016’dan beri aynı şeyi söylüyorum ve doğruluğu kanıtlanacak. ABD Suriye’den çekilecek ve Türkiye, YPG’yi dağıtacak. Ankara’yı eleştirenler haykırıp ağlayacak ama sonuç belli. Bunu baştan fark etmemek aptallığın zirvesi.”

Kısacası, gerçekleri gör, sakın bize masal falan anlatma Mister Kirby!..



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:52:33