Eğitim >> Milliyet Eğitim


Sd Kart Nedir, Ne İşe Yarar? Sd Kart Nasıl Kullanılır?


Link [2022-05-31 03:33:39]



SD kart ek veri depolamak için dijital cihazlarda kullanılan bir karttır. Cihazlarınızda SD kart ile daha fazla veri saklayabilirsiniz.

SD Kart Nedir, Ne İşe Yarar?

İngilizce Secure Digital Memory Kart anlamına gelen ve kısaca SD Kart olarak bilinen kelime Güvenli Sayısal Hafıza Kart demektir. SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir.

SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir. Bu sayede daha fazla veri saklayabilir ve gerektiğinde kullanabilirsiniz.

SD Kart Nasıl Kullanılır?

SD kartlar dijital video kamerada, dijital fotoğraf makinesinde, pdalarda, mp3 çalarlarda kullanılabilir. Sd kartı kullanmak için Ayarlar bölümünden Cihaz kısmına girmeniz gerekir. Sonrasında SD kartın içine taşımak istediğiniz uygulamayı seçin ve Depolama kısmına basın.

Kullanılan depolama alanını değiştir kısmına basın ve bu alandan SD kartınızı seçin. Bu sayede SD karta istediğiniz uygulamayı taşırsınız ve artık bu uygulama SD kartın içinde depolanır.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:39:50