Siyaset >> Milliyet Siyaset


Savunma sanayiinde hedef tam bağımsızlık


Link [2022-03-12 14:51:26]



Savunma Sanayii Başkanı Demir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen 'Verimlilik Topluluğu Liderlik Kampı 22' programına katıldı. Burada öğrencilere hitap eden Demir, Ukrayna-Rusya savaşını hatırlatarak, "Dünyada çatışma bölgelerine baktığınızda etrafınız ateş çemberi. Demek ki bu ortamda Türkiye'nin kendi kendine yetmek ve güç oluşturmaktan başka alternatifi olmadığını görüyoruz. Güç bugün artık teknoloji, bilim ve sahada var olabilecek, sürpriz etkisi yapacak, hasımlarınıza fırsat vermeyecek teknoloji ve kabiliyete sahip olmak anlamına geliyor" dedi.

'Umudumuz gençlerde'

Teknolojinin en çok kullanılması gereken alanların başında savunma sanayiinin geldiğini vurgulayan Demir, "Hızlı gelişimde, teknoloji çağında umudumuz gençlerde. Bugünlerde yaptığınız çalışmalar, bu faaliyetler hayat boyu tecrübe oluşturacak. En önemli unsur umutsuz olmamanız, ülkemizin sizlere çok ihtiyacı var. Sizler ne kadar donanımlı olursanız bizler de sizlerin donanımlı olmanız için ne kadar önünüzü açarsak o hayallere umutla bakarız" diye konuştu.

'Kendimize yetmeliyiz'

İsmail Demir, Türkiye'nin dışa bağımlılığını bitirme noktasında kararlı olduklarını vurgulayarak, "'Dışa bağımlılık' diye bir kavram da aslında kabul etmiyoruz. Türkiye'nin stratejik ürünlerde 'dışa bağımlılık' diye bir lüksü olamaz, bu konuda kendimize yetmeliyiz" dedi



Çok Okunanlar

2024-10-24 03:28:33