Eğitim >> Milliyet Eğitim


Sanat İle İlgili Cümleler Nelerdir? İçinde Sanat Kelimesi Geçen Örnek Cümleler


Link [2022-03-09 20:51:12]



Genel olarak yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi sanat olarak değerlendirilir. Tabii bununla beraber pek çok farklı tanım üzerinden ele alındığını ifade etmek mümkün. Bu doğrultuda sinema, tiyatro, heykeltıraş, resim ve bu gibi daha pek çok alan sanat olarak öne çıkar. O yüzden cümle içerisinde en fazla kullanılan kelimelerden biridir.

Sanat ile İlgili Cümleler Nelerdir?

Türk Dil Kurumu üzerinden geçerli bir kelime olması ile beraber sanat, günlük hayatta önemli yere sahip sözcüklerden biridir. Hayal gücü ile birlikte yaratıcıdan ifadesini anlatan sanat, pek çok değişik dal üzerinden değerlendirilir. Aynı zamanda duygunun, Tasarımın, güzelliğin ve dışa vurumu anlatımı olarak ön plana çıkar. Bu doğrultuda tek başına veya cümle içerisinde sanat değişik yerlerde yaygın kullanılır.

İçinde Sanat Kelimesi Geçen Örnek Cümleler

Cümle içerisinde sanat kelimesi birçok farklı yapı altında kullanılabilir. Özellikle bu konuda birçok değişik alanı taşıdığı için oldukça fazla sayıda cümle değerlendirmek mümkün.

‘’Ben sanatımı icra etmek istiyorum.’’

‘’Hangi sanat dalının daha çok seviyorsunuz?’’

‘’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’’ Mustafa Kemal Atatürk

‘’Benim çocuklarım sanatla ilgilenmekten hoşlanıyor.’’

‘’O daha çok sanatı ile ön plana çıkmak istiyor.’’

‘’Bir toplumda öncelikle sanat gelişmelidir.’’

‘’Hayal gücünü geliştiren en önemli unsurlardan biri sanattır.’’

Yukarıda verilen örneklerde olduğu gibi oldukça fazla sayıda cümle içerisinde sanat kelimesini kullanmak mümkün. Hem günlük hayatta hem de birçok farklı akademik Makale ve değişik noktalarda değerlendirilir. Hayatın her alanında olduğunu söylemek mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-09-24 05:28:21