Eğitim >> Milliyet Eğitim


Şampiyonlar 4 ilden çıktı


Link [2022-07-19 09:48:19]



Kocaeli’nin Darıca ilçesinde yaşayan ve özel bir lisede öğrenim görenZeynep Dila Kuyucu,YKS’de Temel Yeterlilik Testi (TYT) veYabancı Dil Testi’nin (YDT) İngilizce oturumunda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Lise boyunca düzenli olarak ders çalıştığını söyleyen Kuyucu, ailesinin bu süreçte hep arkasında olduğunu dile getirdi. Bilgisayar mühendisliği bölümünde okumak isteyen Kuyucu, iyi bir sonuç beklemesine rağmen birincilik konusunda emin olmadığını söyledi.

İzmir Atatürk Lisesi’nden mezun Selin Aşıkiraz ise AYTEşit Ağırlık’ta Türkiye birinciliğini elde etti. Sınava düzenli hazırlandığını kaydeden Aşıkiraz, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde öğrenim görmek istediğini belirterek, “Bu yıl yoğun geçti ama 11. sınıftayken karantinada çalışmaya başladım. Bu yıl da devam ettim. Dershaneye de gidiyordum” dedi.

Kayseri Osman Ulubaş Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Erdoğan da AYT Sözel’de birinci olurken, Kayseri İdeal Koleji öğrencisi Bahadır Selim Bakla da AYT Sayısal’da şampiyonluğu elde etti. YDT’nin Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca testlerindeki birincileri ise İstanbul’dan çıktı.



Çok Okunanlar

2024-09-22 01:52:10