Eğitim >> Milliyet Eğitim


Roller Coaster Ne Demek, Türkçesi Nedir? Roller Coaster Etkisi Ne Demek?


Link [2022-08-22 07:26:29]



Roller Coasterlar günümüzde oldukça büyük, yüksek ve farklı tasarımlara sahiptir. Bir eğlence parkında insanların en çok dikkatini çeken eğlence aletlerinden biridir.

Roller Coaster Ne Demek?

Roller Coasterlar heyecan arayışı içerisinde olan, eğlenmek isteyen, yükseği ve uçmayı seven insanların tercih ettiğimiz bir hız trenidir.

Roller Coaster Türkçesi Nedir?

Roller Coaster kelimesinin Türkçe karşılığı Hız Treni olarak geçmektedir.

Roller Coaster Etkisi Ne Demek?

Hollandalı iki psikolog, Roller Coasterların "östresli" bir deneyim olduğunu iddia etmektedir. Bu iki kişi pek çok hastalığın stresle ilişkili olduğunu buldu. Daha sonra östres uygulayarak hastalara zıt etki verdi. Özellikle astım hastalarına yapılan bu deneyde zıt etki hastalık stresinden kurtulmalarını sağladı.

Bugün Roller Coaster etkisi şu şekilde tanımlanmaktadır. Stresi azaltmak için başka bir heyecan verici uğraş edinmek anlamına gelebilir. Bir düşünün Roller Coastera binme fikri bile sizi her tür konudan uzaklaştırarak heyecanlandırır. O an yalnızca o eğlence aletine binmeyi ve ne olacağını düşünürsünüz.

Roller Coastera bindiğiniz esnada o an ki heyecanınıza ve salgıladığınız adrenaline yenik düşersiniz. Başka hiçbir şeyi düşünemez hale gelirsiniz. Tabii bu durumda bir nevi korkunun da etkisi hakimdir. Roller Coasterdan indikten sonra bile duyduğunuz heyecan, yalnızca Roller Coasterda geçirdiğiniz vakti düşünmeniz bu etkinin tanımıdır. Hayatta pek çok şey bu kavramla eşleşebileceğinden buna Roller Coaster etkisi denmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-21 10:52:13