Eğitim >> Milliyet Eğitim


Responsive Ne Demek, Türkçesi Nedir? Responsive Tasarım Nasıl Olur?


Link [2022-08-26 03:02:19]



Responsive, İngilizce kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. Responsive kelimesinin sahip olduğu farklı anlamların olduğunu ve kullanılan cümleye göre değişiklik gösterdiği de bilinmektedir. Responsive kelimesi; cevap vermeye hazır ve hevesli anlamlarına gelmektedir. Aynı zamanda responsive, duyarlı anlamına da sahip olarak ifade edilebilir.

Responsive Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Responsive kelimesi, yabancı kökenli olduğu bilinen bir kelimedir. Kelimenin sahip olduğu Türkçe anlamın ise uyumlu ve duyarlı olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda responsive kelimesinin, cevap vermek için hazır ve hevesli bulunan anlamına geldiğini söylemek de mümkün olmaktadır. Web tasarım alanında da kullanılmaktadır.

Responsive Tasarım Nasıl Olur?

Responsive tasarımı, web sitesi tasarımı yapan kişilerin sıklıkla karşılaştığı ifadelerden birisi olma özelliğine sahiptir. Ekranı büyük cihazlar için tasarlanan bir web sitesini responsive site haline getirmek için responsive site tasarımının yapılması gerekmektedir. Responsive site tasarımının, duyarlı web site tasarımı anlamına geldiğide söylenebilmektedir.

Responsive tasarım, web tasarımı yapılan bir sitenin tüm ekranlarda en iyi şekilde görüntülenebilmesi için yapılan tasarım olarak ifade edilebilir. Responsive tasarım sayesinde, sayfanın tüm ekranlarda en iyi şekilde görüntülenmesi mümkün olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 00:49:02