Otomobil >> Milliyet Otomobil


Renault Clio Araçlar İçin İdeal Ön/arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?


Link [2022-01-23 13:51:14]



Renault Clio araçlarda ön-arka lastik basınçları, güvenli sürüşler için çok önemlidir. Lastik basıncı fabrika önerisine uygun kullanılmalıdır. Araç lastiklerinin her zaman kontrol edilmesi gerekmektedir. Lastik hava basıncı uygun ölçüde bulunmayan araçlar, virajda yakıt tüketim kontrolü, frenlerde beklenen performansı gösteremez.

Renault Clio Araçlar İçin İdeal Ön/Arka Lastik Basıncı Kaç Olmalıdır?

Renault Clio araçlarda lastik basıncı kontrolü daima yapılmalıdır. Kolay bir işlem olmasına rağmen lastik basıncı hem yakıt tüketimi hem de fren bakımında önemlidir. Yakıt istasyonlarında bulunan araç hava basınç noktaları kolaylıkla kullanılabilmektedir. Fakat kontrolsüz güç de tehlikelidir. Uygun yol ve araç için uygun basınç değeri kullanılmalıdır. Bütün motorlu araçlarda belirli aralıklarla lastik basıncı kontrol edilmelidir.

Sadece bu kontrolle güvenli sürüş, yakıt tasarrufu sağlanabilmektedir. Düşük hava basıncı lastik patlamasına neden olabileceği gibi yüksek basınç da lastik tabanlarını aşındırmaktadır. Bu nedenle doğru basınçta kullanılan araçlardan yüksek verim ve konforlu sürüş deneyimlenebilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-16 22:09:01