Eğitim >> Milliyet Eğitim


Redline Ne Demek, Türkçesi Nedir? Redline Nasıl Yapılır?


Link [2022-04-14 20:31:12]



Ridline İngilizce bir kelimedir ve kırmızı çizgi anlamına gelmektedir. Red kırmızı line çizgi anlamındadır ve bu iki kelimenin birleşmesi ile birlikte sıfat tamlaması oluşmuştur. Halk arasında içten yanmalı motorların devrinin yükselmesini önlemek için kesici sistem kullanılır. Bu sisteme de redline denilir.

Redline Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Kırmızı çizgi anlamına gelen Redline, İngilizceden Türkçeye geçen bir kelime olarak tanımlanmaktadır. Devir kesici sisteme halk arasında redline denilmektedir. Motor sisteminde, devrin üst sınırı geçmemesi için tasarlanmış bir koruma sistemidir. Bu sistem ede Redline denilmektedir. Sistem manuel vitesli normal içten yanmalı motorlarda kullanılır ve motorun ömrünü uzatır.

Redline Nasıl Yapılır?

Devir kesici olarak isimlendirilen Redline içten yanmalı motorların aşırı ısınmasını önler. Bu sistemin uygulanabilmesi için egzoz ve filtre sisteminin değişmesi gerekir. Kesici yani redline takılmadığı zaman motor sistemi arızalanabilir. Kol çıkarması denilen hadise motorun yüksek performansta çalışması ve devrinin artması ile meydana gelmektedir. Araç motor sisteminin arızalanmasına neden olan devir yüksekliği, redline kesici sistemi sayesinde düşürülebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 09:39:14