Eğitim >> Milliyet Eğitim


Randomize Ne Demek, Türkçesi Nedir? Randomize Çalışma Nedir?


Link [2022-08-26 03:02:19]



Randomize kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Genellikle ilaç ve kozmetik ürün testleri alanında geçmektedir. Bu kelime deneklerin rastgele seçilmesi şeklinde tabir edilmektedir. Herhangi bir ilacın denek üzerinde denenmesi olarak da karşılık bulmaktadır. Deneyde kontrol grubuna plasebo denilerek üzerinde randomize işlemleri yapılmaktadır. Kontrollü deney çalışmaları da ifade edilmektedir.

Randomize Ne Demek ve Türkçesi Nedir?

Randomize kelimesi deneklerin bir ortam içerisinde yer alması ve bu ortamda rastgele seçilmesi olarak tabir edilmektedir. Türkçede denek seçimi olarak da geçmektedir. Pek çok kişi bu kelimenin anlamını araştırarak ona uygun şekilde cümle içerisinde kullanmaktadır. İlacın etkilerinin görülmesi için deneysel çalışmalar yapılma olarak karşılık bulmaktadır.

Randomize Çalışma Nedir?

Randomize çalışma alanı ilaç firmalarının denekler üzerinde test yapması ve ilacı kontrol etmesi olarak bilinmektedir. Türkçe içerisinde de denek seçimi ve rastgele seçim olarak kullanılmaktadır. Deneysel çalışmaların tümü randomize olarak adlandırılmakta ve cümle içerisinde bu şekilde kullanılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 00:44:28