Eğitim >> Milliyet Eğitim


Ram Raporu Nedir, Hangi Durumlarda Alınır? Ram Raporu Nereden Alınır?


Link [2022-03-26 22:31:20]



Ram raporu, çocukların öğrenime hazırlanması aşamasında durumlarının tespit edilmesi konusunda bilgi sunmaktadır. Bölge içinde yer alan okullar ile bağlantılı şekilde eğitimler sürdürülmektedir. Ram raporu için ilgili kurumdan randevu alınması gerekmektedir.

RAM Raporu Nedir, Hangi Durumlarda Alınır?

Rehabilitasyon hizmeti olarak yardımcı olan eğitim sistemi, önemli bir yere sahiptir. Özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti almak isteyen bireylerin, taleplerini bildirmeleri ile ücretsiz olarak Rehberlik Araştırma Merkezleri tarafından belirli eğitim sürelerinin tamamlanması ile raporu almaya hak kazanılmaktadır. Ram raporu, özel nitelikli çocukların 8 saatlik eğitim sonucunda kurumlar tarafından sunulmaktadır.

RAM Raporu Nereden Alınır?

Rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz olarak eğitim hizmetleri alabilmeleri için bu raporu alma imkanı bulunmaktadır. Devlet teşviki ile karşılanmaktadır, 8 saatlik eğitime tabiidir. Okula gitmeyen bireylerin ikamet ettikleri Rehberlik ve Araştırma merkezlerinden, okula giden bireyler için ise gittikleri okuldaki rehberlik ve araştırma bölümünden temin edilmektedir.

Ram raporu çocuklar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Ram raporunun amacı, çocukların eğitim ve öğretim hayatlarının daha hızlı ve durumlarının belirlenmesi konusunda birçok yardım hizmetleri sunmaktır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 17:39:31