Eğitim >> Milliyet Eğitim


Prime Time Ne Demek, Türkçesi Nedir? Prime Time Hangi Saatler Arasında?


Link [2022-05-30 20:29:39]



Prime time ifadesinin Türkçe anlamının "televizyonda en çok izlenen yayın saatleri" olarak ifade edilebileceğini söylemek mümkün olmaktadır. Prime time kelimesinin anlamının altın saat olarak bilindiğini söylemek de mümkündür. Prime time kelimesinin dilimize İngilizceden geçmiş olduğu da ifade edilebilir.

Prime Time Ne Demek, Türkçesi Nedir?

Prime time kelimesi sıklıkla kullanılmakta olan bir ifade olarak bilinmektedir. Televizyonda en çok izlenen yayın saatlerini ifade etmekte olan prime time kelimesinin çevirisi ise altın saat olarak bilinmektedir. Yayınların en fazla izlendiği zamanlar ise prime time olarak ifade edilebilir.

Prime Time Hangi Saatler Arasında?

Prime time reklamların en fazla yayınlandığı zaman dilimini ifade etmek için kullanılan bir kelime olarak bilinmektedir. Özellikle klasik yayın akışı içerisinde hem televizyonlarda hem de radyolarda en fazla izlenilen ve dinlenilen yayın saatlerini ifade etmek için kullanıldığını söylemek de mümkündür.

Prime time 20: 00 - 23: 00 arası saatleri kapsamaktadır. Bu saatler televizyonların en fazla izlendiği zaman dilimini ifade etmektedir. Prime time ifadesinin medya ile ilgili bir terim olduğunu söylemek de mümkündür.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:45:03