Eğitim >> Milliyet Eğitim


Pösteki Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Pösteki Olmak Ne Demek?


Link [2022-08-24 05:40:20]



Pösteki kelimesi, Farsça post kelimesinden türemiştir. Tarihte bilinen pösteki kelimesi ilk kez av hayvanı postu olarak kullanılmıştır. Post diri hayvanda olabileceği gibi hayvanın derisinin yüzülmesi pösteki olarak adlandırılmaktadır.

Pösteki Ne Demek?

Farsça dilinden Türkçeye geçen pösteki, koyun veya keçi postu anlamını taşımaktadır. Pösteki kelimesi atasözü ve deyimlerde çok fazla kullanılmaktadır. Atasözü ve deyimlerde kullanılması ile birlikte dilimize yayılmaktadır. Kullanıldığı atasözü ve deyime göre pösteki kelimesi için anlam değişmektedir.

Pösteki TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tüylü hayvan derisi post kelimesi ile anılırken, keçi ve koyun postu pösteki kelimesiyle anılmaktadır. Pösteki kelimesi diğer dillerde de kullanılmakta olup Farsça eserlerde bolca geçmektedir. Sadece koyun ve keçinin postunu ifade etmemekle birlikte av hayvanlarının postunu tanımlamaktadır.

Pösteki Olmak Ne Demek?

Atasözü ve deyimlerde kullanılan pösteki kelimesi, atasözü ve deyimlerin anlamını etkilemektedir. Pösteki olmak deyimi çok fazla duyulduğundan, taşıdığı anlam önemli olmaktadır. Pösteki olmak deyimi içinden çıkılmaz bir iş yükleyip birini uğraştırmak anlamını taşımaktadır. Pösteki olmak deyiminin yanı sıra pöstekisini sermek ve pöstekiyi kurtarmak deyimlerine de rastlanmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 10:51:14