Eğitim >> Milliyet Eğitim


Polistiren Nedir, Nerelerde Kullanılır? Polistiren Isıya Dayanıklı Mıdır?


Link [2022-09-14 02:28:20]



Polistiren çok yönlü kullanım alanına sahip bir maddedir. Şeffaf bir görünüme sahip olan bu madde renklendirici katılması sonrasında renkli olabilmektedir.

Polistiren Nedir, Nerelerde Kullanılır?

Polistiren monomer haldeki stirenden polimerizasyon ile üretilen bir polimer olmaktadır. Plastik endüstride yaygın olarak kullanılmakta ve PS kısaltması ile kullanılmaktadır. Polistiren kullanım alanı oldukça geniş plastik bir madde olarak belirtilmektedir. Bu madde gıda ambalajı, laboratuvar malzemeleri başta olmaktadır.

Polistiren şeffaf bir renge sahiptir. Çeşitli renklendirici ve katkı maddeleri ile birleştiği zaman elektronik aletler, oyuncaklar, otomobil parçaları, bahçe malzemeleri ve ekipmanlarında kullanılmaktadır. Ayrıca köpük malzemesi haline de getirilen bu madde ısı yalıtım ve yastıklama alanında da kullanılır.

Polistiren Isıya Dayanıklı mıdır?

Polistiren yiyecek ve içecek ambalajlarında, levha ve film yapımında, batarya yapımında, gösterge panellerinde, yiyecek ve içecek ambalajlarında, sörf tahtaları yapımında kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra bu maddenin ısıya dayanıklı olup olmadığı da araştırılan bir konudur.

Polistiren dış ve kimyasal etkilere dayanıklı olmaktadır. Bu madde yaklaşık 75 dereceye kadar olan ısıya dayanıklı olduğu bilinmektedir. Boru, oto parçaları, elektronik aygıt kabinleri ve buzdolabı parçaları üretiminde kullanıldığı bilinmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:01:07