Eğitim >> Milliyet Eğitim


Plüralist Ne Demek, Kime Denir? Plüralizm Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-08-25 00:48:19]



Plüralizm, tüm evrenin birçok farklı maddeden oluştuğunu savunur. Plüralizm, diğer adı ile çokçuluk olarak da bilinmektedir.

Plüralist Ne Demek, Kime Denir?

Plüralist, evrenin birçok varlıktan oluştuğunu düşünen kişilerdir. Diğer ismi ile çokçuluk olan plüralizm evrenin birbirine indirgenemeyen birçok varlıktan meydana geldiğini düşünür. Plüralizm, her şeyin merkezinde olan güç, madde ya da ilke gibi tüm sistemleri kapsayan sistemin genel adıdır. Farklı konularda tek temelde hareket eden farklı düşünceleri de bulunmaktadır.

Plüralizm Özellikleri Nelerdir?

Plüralizm, gerçekliğin açıklanmasında birden fazla ilkenin temelde bulunduğunu düşünen bir öğretidir. Plüralizm diğer adı ile çokçuluk olarak da bilinir. Plüralistler devleti bir bütün değil de alt birimlerden oluşmuş bir yapı olarak kabul eder. Plüralizmi destekleyen filozoflar arasında Demokritos, Anaksagoras ve Empedokles yer alır.

Metafizikte evrendeki tüm varlıkların kök bakımından birbirinden ayrı olduklarını savunan bir görüştür. Plüralizmde tek bir töz ya da tek bir öğreti yoktur. Politikada birden fazla siyasi partiye dağılmış olan güçler dağılımını içermekte olan sistem ya da teori olarak bilinir. Kararların, çıkar grupları ya da siyasi liderler gibi farklı aktörler arasındaki uzlaşma süreci sonunda alındığını savunurlar.



Çok Okunanlar

2024-09-21 08:55:53