Eğitim >> Milliyet Eğitim


Pirometre Nedir, Nerede Kullanılır? Pirometre Ne İçin Kullanılır?


Link [2022-05-25 07:52:54]



Demir eritme gibi çeşitli değerlerin ölçümlenmesi sırasında kullanılan bu cihaz, laboratuvar ortamında da sıkça kullanılan bir üründür.

Pirometre Nedir?

Pirometre, sıcaklığın ölçülmesi çeşitli termometrelerle gerçekleşir. Sıcaklığın ölçülmesi için sıcaklığın oluşumu ve değeri, şekli de çok önemlidir. Çünkü yüksek sıcaklık değerlerine sahip olan termometreleri kullanmak hemen hemen imkansızdır. Bu nedenle de sıcaklığı ölçmek için yeni cihazlar üretiliyor. Bu cihazlardan birisi de pirometre olarak bilinir. Yüksek sıcaklık değerlerinin ölçülmesi için pirometre kullanılır.

Pironometre Nerede Kullanılır?

Pirometre, endüstriyel üretimlerde sanayi alanlarında elde edilmek istenen yüksek sıcaklıklarda sıcaklığın değerini doğru bir şekilde ölçmek için hassas bir ölçüm cihazı olarak kullanılır.

Pirometre Ne İçin Kullanılır?

Endüstriyel alanda daha fazla yüzeyin sıcaklığını ölçebilmek için kullanılan pironometre, doğrudan temas etmeden de basit bir ölçüme sahip olan termometre türü sıcaklık ölçmek için kullanılan bir ölçüm cihazı olarak bilinir. Kendi içinde pek çok türü olan pirometre için şunlar sıralanabilir.

Platin dirençli

Işınım

Optik

Isıl çiftli

Platin dirençli olan ve ısıl çift pirometrenin sık kullanıldığı bölgelere göre sıcaklığı ölçmesi için temas ettirme ihtiyacı da hisseder.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:34:50