Siyaset >> Milliyet Siyaset


Pençe-Kılıç diplomasisi


Link [2022-11-26 17:32:34]



AYDIN HASAN Ankara - Pençe Kılıç Hava Harekatı’nda Rusya ile ABD’nin denetiminde bulunan bazı bölgelerdeki terör hedefleri de vuruldu. Önceki gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley arasında yapılan telefon görüşmesi dikkat çekti. Bu görüşmenin ardından dün de Millî Savunma Bakanı Akar, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake’i kabul etti.

Akar ayrıca Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile telefon görüşmesi yaptı ve Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri konuştu.

‘Derin endişe’

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Patrick Ryder ise, yazılı bir açıklama yaparak terör örgütü PKK/YPG’yi “yerel ortak” olarak tanımladı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ta ve Türkiye’de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyor. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyonun DEAŞ’ı zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyor. Suriye’deki son hava saldırıları,yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit etti.”



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:42:05