Eğitim >> Milliyet Eğitim


Pazar Araştırması Nedir, Nasıl Yapılır? Pazar Araştırması Türleri Nelerdir?


Link [2022-05-30 20:29:39]



Pazar araştırması, daha fazla büyüme ve kazançların arttırılması için bir dizi fedakarlıkların yapılması ve kitlelere ulaşılması anlamına gelmektedir. Piyasadaki talebin belirlenmesi ile doğru satış stratejilerin gerçekleşmesini sağlamaktadır.

Pazar Araştırması Nedir, Nasıl Yapılır?

Pazar araştırmasında tüm parametreler dikkat edilir ve ayrıntılar ortaya konulur. Rakiplerin durumun, piyasada talep edilen mal ve hizmet üretiminin belirlenmesi bunların arasında yer almaktadır. Pazar araştırmasında yeterli düzeyde olan firmaların kazançları o yönde artacaktır. Müşterilerin tercihlerinin araştırılması, fiyatlara yaklaşımlarının tespiti önemli olan hususların arasında yer almaktadır. Piyasadaki verilerin toplanması ve gerekli mal ve hizmetin sunulması ile sonuca ulaşılmaktadır.

Pazar Araştırması Türleri Nelerdir?

Pazar araştırma türleri ikiye ayrılmaktadır. Bunların birincisi nitel, diğeri ise nicel olarak geçmektedir. Nicel araştırma türü, niteliklerin belirlenmesi piyasadaki tüm bilgilerin toplanması yönüyle gerçekleşmektedir. Sayılabilir ve ulaşılabilir olması, deneysel faaliyetleri bulunun özelliklerin arasında yer almaktadır. Nitel araştırma türü ise, laboratuvar ortamının dışında tümel bir biçimde sonuca ulaşılması için kullanılan yöntemdir. Her iki yöntemde de amaç, kitlemeler hızlı ve doğru ulaşılmasının sağlanması, pazarda söz sahibi olunmasıdır. Bu süreçler için zaman ve maddi yatırımın önemi yüksektir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 19:41:22