Eğitim >> Milliyet Eğitim


Paris Barış Konferansı Nedir? Kısaca Tarihi, Önemi, Sonuçları Ve Maddeleri


Link [2022-03-21 15:51:10]



Paris barış konferansı tarihi anlardan biridir. I. Dünya Savaşı'nı bitiren bu konferans pek çok ülke için anlaşmaya varılmasına yardımcı olmaktadır. Uluslararası bir konferans olarak bilinen bu olay ülkelerin yaşadığı anlaşmazlıkların da ele alındığı tarihi olaylardan biridir. Pek çok ülke bu konferans ile birlikte çeşitli anlaşmalar imzalamıştır. Yapılan anlaşmaların tamamı ülkelerin çıkarlarını göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.

Paris Barış Konferans Nedir?

Paris barış konferansı en önemli tarihi olaylardan biridir. Bu konferans sayesinde ülkeler I. Dünya Savaşı'nı bitirerek çeşitli anlaşma yollarını varmıştır. Uluslararası bir konferans olan Paris Barış Konferansı pek çok ülkenin katılımı ile düzenlenmiştir. 32 devlet katılımı ile gerçekleşen bu konferans sonunda çeşitli anlaşmalar yapılmıştır. ABD, İtalya, Fransa ve İngiltere ana kararların alınmasında öncü olan ülkeler arasında yer almaktadır.

Paris Barış Konferans Kısaca Tarihi

Paris Barış konferansı 18 Ocak 1919 yılında gerçekleşmiştir. İtilaf ve İttifak devletlerini bir araya getiren bu konferans çeşitli anlaşmaların yapılmasına yardımcı olmuştur. Savaşta olan toplam 32 devlet bu konferansa katılım sağlamıştır. Ülkeler kendi aralarında anlaşmalar imzalayarak I. Dünya Savaşını bitirecek kararlar almıştır. Konferans Paris içerisinde yapıldığı için adı Paris Barış Konferansı olarak tarihe geçmiştir. Alınan kararların hepsi maddeler halinde hazırlanarak tüm dünyaya duyurulmuştur. I. Dünya Savaşı bu konferans sonunda bitmiştir.

Paris Barış Konferansı Önemi ve Sonuçları

Paris Barış Konferansı I. Dünya Savaşını bitirmeye yönelik yapılan konferanslardan biridir. Toplamda 32 ülkenin katılımı ile gerçekleşmiştir. Pek çok ülke barış antlaşması imzalayarak ortak bir noktaya varmıştır. Paris Barış Konferansı ile birlikte ilk kez Paris'te Milletler Cemiyeti kurulmasına karar verilmiştir. Bu konferans beraberinde ülkeler arasında anlaşmazlıkların giderilmesine yardımcı olmuştur. Yapılan anlaşmalar sayesinde I. Dünya Savaşı sona ermiştir.

Paris Barış Konferansı Maddeleri

Paris Barış Konferansı maddeleri arasında

İlk kez Paris içerisinde Milletler Cemiyeti kurulması kararı alınmıştır

ABD diğer devler ile karşılıklı çatışmaya girmemiştir

Yunanistan'ın İzmir'i alması kabul edildi

Doğu Anadolu bölgesinde Ermeni devleti kurulması kararı alındı.



Çok Okunanlar

2024-09-24 01:26:41