Siyaset >> Milliyet Siyaset


Pakistan MİLGEM gemisi denize indi


Link [2022-05-21 21:44:33]



HABER MERKEZİ -Bu gemilerin karadan karaya ve karadan havaya füzeler, denizaltılara karşı silahlar, gelişmiş komuta kontrol sistemi de dahil olmak üzere son teknoloji ürünü silahlar ve modern sensörlerle donatıldığını kaydeden Bakan Akar “Teknolojik bağımsızlığın öneminin her geçen gün arttığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu bağımsızlık sayesinde milli savunma ve güvenlik ihtiyaçlarımızı gerçekten karşılayabiliyor ve uluslararası sorumluluklarımızı yerine getirebiliyoruz” dedi.

Erdoğan bağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene video mesaj ile katıldı. Erdoğan, “Dost ve kardeş Pakistan için inşa ettiğimiz dört MİLGEM korvetinden üçüncüsünün suya indirilme töreni vesilesiyle sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. MİLGEM projesini daha büyük iş birliklerinin de habercisi olarak kabul ediyorum.Eylül ayında da İstanbul’da KHAIBAR Gemisi suya indirilecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, törenin ardından Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile de bir araya geldi. Bölgesel savunma ve güvenlik konularının ele alındığı görüşmede, savunma sanayiinde iş birliği imkânları değerlendirildi.



Çok Okunanlar

2024-10-23 00:03:31